Bestseler po kojem je snimljena Netflixova serija Sluškinja uskoro i na hrvatskom!

| Book |

Sluškinja
Sluškinja

 Kako ne bismo samo 2021. godinu pamtili kao godinu čitanja, izdavačka kuća Alfa i popularni blog Čitaj knjigu najavili su zajedničku suradnju uz pet sjajnih naslova kojima planiraju obilježiti 2022. godinu! U biblioteci „Čitaj knjigu“ u izdanju Alfe uskoro ćete moći čitati autobiografski bestseler „Sluškinja“ prema kojem je snimljena i istoimena Netflixova hit-serija!

„Sluškinja: naporan rad, mizerna plaća i borba jedne majke za preživljavanje“ istinita je priča samohrane majke koja čini sve kako bi preživjela.

Snovi protagonistice Stephanie Land o odlasku na fakultet srušili su se poput kule od karata kada se njezina ljetna romansa pretvorila u neplaniranu trudnoću. Ubrzo postaje samohrana majka koja pokušava spojiti kraj s krajem kako bi svojoj kćeri i sebi osigurala sredstva za život. Kada se kao 29-godišnjakinja iselila iz kuće svog dečka nasilnika, bila je nezaposlena, bez podrške obitelji, bez ušteđevine i fakultetske diplome. Stoga je učinila sve što je morala kako bi održala sebe i svoju kćer na životu. Preselila se u sklonište za beskućnike, a zatim u subvencionirani smještaj, prijavila se za državne programe pomoći i zaposlila kao sobarica. Sve je to jedva bilo dovoljno za dostojanstven život.
Ova knjiga vrhunski je prikaz godina koje je Stephanie provela kao spremačica, nazivajući se bezimenim duhom koji tiho sudjeluje u pobjedama, tragedijama i najdubljim tajnama svojih klijenata. U želji da pobijedi neimaštinu, danju je čistila, a noću pohađala online nastavu kako bi stekla diplomu spisateljice.

Sluškinja je Stephaniena priča, ali ne samo njena. To je inspirativno svjedočenje o hrabrosti, odlučnosti i beskrajnoj snazi ljudskog duha da se izbori za dostojanstven život. Land na temelju vlastitog iskustva progovara o okrutnosti kapitalističkog sustava prema samohranim majkama, o neuspjesima sustava socijalne skrbi u SAD-u te o sve većim materijalnim nejednakostima u društvu i svijetu.