Čitaj knjigu i Alis Marić: Koju knjigu pokloniti za Božić?

| Book |

Koju knjigu pokloniti za BOžić - prijedlog Alis Marić, Čitaj knjigu

„Knjige su sjajan poklon zato što u njima postoje cijeli svjetovi, a mnogo je jeftinije nekom kupiti knjigu nego li cijeli svijet“ Neil Gaiman

 Odlučili ste ovih blagdana napokon pronaći savršene darove za svoje namilije? Sigurno vam ne moramo reći kako kupnja božićnih darova, pokazuju sva istraživanja, može biti vrlo stresna. Pogotovo ako nemate točnu ideju što kome kupiti. Posebno zahtjevan zadatak je potraga za savršenim darom za osobu koju dobro poznajete i nikako je ne želite razočarati. U tome vam možemo pomoći! Naime, ako ta vaša najdraža osoba voli knjigu, imate sreće: ne trebate tražiti dalje od ovog vodiča kroz blagdansko darivanje.

Koju knjigu pokloniti za BOžić - prijedlog Alis Marić, Čitaj knjigu
Koju knjigu pokloniti za Božić - prijedlog Alis Marić, Čitaj knjigu

Čitaj knjigu i Alis Marić  vam daje prijedloge i savjete koje knjige pokloniti vašim najmilijima za Božić:

Kćeri, mami, baki, prijateljici, sestri, teti, ma svima:

  1. Male žene – Louisa May Alcott – knjiga za cijelu obitelj

Ne samo da je riječ o klasiku koji nas već svojim prvim stranicama uvodi u božićno slavlje obitelji March, nego je to ujedno i knjiga koja spaja sve generacije knjigoljubaca, a The Guardian ju je 2013. godine proglasio jednom od najvažnijih ženskih knjiga svih vremena. Iako je objavljena davne 1868. godine spisateljica  je ovom knjigom željela poslati jasnu poruku da svaka djevojka i žena, prije svega, treba biti svoja i ne ovisiti ni o komu i u tome je u potpunosti uspjela. Male žene su bezvremenska knjiga  koja dokazuje da je ženska snaga neuništiva.

Sinu, kćeri, prijateljici, svim dragim članovima obitelji: 

  1. Dječak zvan Božić – Matt Haig – pripovijest o tome kako je nastao Božić

Božićni klasik u koji će zavesti cijelu obitelj i koja dokazuje da ništa nije nemoguće. Dječak zvan Božić priča je o avanturama, snijegu, otmici, vilenjacima, hrpi snijega i dječaku zvanom Nikolas, koji se ne boji vjerovati u magiju. Knjiga je ujedno i fantastično ilustrirana. Za ovu knjigu vrijedi ona – knjige nisu hrana, ali su poslastica.

Sinu, kćeri, tati, mami, kolegi – pogotovo ako se bave medicinom ili sličnim zanimanjima:

  1. Ovo će boljeti – Adam Kay – tajni dnevnik mladog liječnika koji će vas nasmijati do suza

Adam Kay je za vrijeme svog stažiranja i specijalizacije u britanskim bolnicama  pisao dnevnik. Želio je zauvijek zabilježiti kako je posao liječnika težak, iscrpljujući i frustrirajući. S obzirom da je Adam osim što je liječnik i  talentirani komičar i pisac komedija sve je to odlično „upakirao“ u oblik satire i tragikomedije. Adam je specijalizirao ginekologiju i porodništvo. Porodio je više od 2000 beba, napravio bezbroj carskih rezova i nagledao se i naslušao svega. Knjiga vrvi zaista nevjerojatnim anegdotama i „smiješnim“ situacijama koje su se zaista dogodile. Ne možete vjerovati da je žena oko Božića u svoju vaginu „ugurala“ lampice kako bi svijetlile i kako bi na taj način dočekala svog dragog. Knjiga s kojom se smijete, ali i plačete. Jer nisu sve priče završile s happy endom.

Kćeri, prijateljici, mami, kolegici:

  1. Lekcije – moj put ka smislenom životu – Giselle Buendchen

S ovom knjigom ćete zaviriti u život jedne od najplaćenijih i najpoznatijih svjetskih manekenki i supermodela. Brazilka Giselle nije samo hodala po pistama. Poznata je diljem svijeta i kao uspješna poslovna žena, filantrop, zalaže se za očuvanje okoliša i časopis Forbes ju je proglasio jednom od najmoćnijih žena svijeta. Učite od najboljih.

Dečku, mužu, ženi, djevojci, prijateljici:

  1. Zelenooka – Inna Moore – sudbina ljubavnog para uz dovoljno erotike

Knjiga koju ne možete ispustiti iz ruke. Uz nju se smijete ali i puštate suze. Upoznat ćete Kat koja će vam pokazati kako žena može biti grešna i kad samo želi ostati svoja, jaka i neovisna.

Najmlađima, ali i cijeloj obitelji:

  1. Snježna sestra – Maja Lunde & Lisa Aisato – neopisivno lijepa knjiga

Ova knjiga priziva duh Božića iz Božićne priče Charlesa Dickensa i bajki H.C. Andersena. Knjiga koja vrvi najdubljim emocijama. Tugom, veseljem, nadom, opraštanjem, prihvaćanjem.

Dečku, mužu, prijatelju, kolegi:

  1. Vodič kroz galaksiju za autostopere – bezvremenski duhoviti klasik

Kad Arthur Dent jednog četvrtka ostane bez kuće, otkriva da to nije ni približno najgore što mu se može dogoditi. Jer, kad ustanovite da je vaš najbolji prijatelj zapravo izvanzemaljac s jednog malog planeta u blizini Betelgeza i da je zaglavio na Zemlji samo da bi napisao članak o njoj za Vodič kroz galaksiju za autostopere, svijet vam se suštinski promijeni… Vrckavo, genijalno i zabavno!