Advent u Klovićevim Dvorima

| Art |

Advent u Klovićevim Dvorima

Advent u Klovićevim dvorima, u prekrasnom okruženju Gornjeg grada i na jednoj od najljepših gradskih pozornica ove sezone nudi zabavan i raskošan Advent s bogatim kulturnim i zabavnim programom. Besplatni koncerti popularnih bendova na platou Gradec svakog vikenda tijekom prosinca, izvrsna gastro ponuda te izložbe u Galeriji Klovićevi dvori samo su dio omiljene blagdanske gornjogradske manifestacije.

Za dobru atmosferu i najbolju zabavu u gradu, pobrinut će se bogat koncertni program u sklopu kojeg će najljepša zagrebačka pozornica svaki dan ugostiti bendove koji će grijati atmosferu u večernjim satima, a petkom i subotom poznata imena domaće glazbene scene: Detour, Ljetno kino, Marko Tolja, Kuzma&Shaka Zulu, Songkillersi, Šajeta, Cubismo, Vatra i Dino Dvornik Tribude band.

Za topli obiteljski provod uz najljepše pjesme blagdana pobrinut će se zborovi, koji svake nedjelje na plato Gradec donose pravi blagdanski ugođaj i sve čari Božića. Za sve koji sa sobom žele ponijeti foto uspomenu, postavljen je okvir za „najljepšu adventsku fotografiju“ koja je prošle godine osvojila sve posjetitelje. Advent počinje u nedjelju, 03. prosinca i završava 31. prosinca kada će svi posjetitelji ispratiti godinu u bajkovitoj idili na krovu iznad Zagreba.

Galerija Klovićevi dvori za prosinac je pripremila dvije velike izložbe za sve uzraste. Retrospektivna izložba Vaska Lipovca, osebujnog umjetnika hrvatskog i europskog modernizma druge polovine 20. stoljeća moći će se pogledati i tijekom Adventa u Klovićevim dvorima. Obilje vedrine, ponekad humora, ironije, ali i ljepote, čine ovu umjetnost koliko zavodljivom, toliko i duhovitom. Istovremeno, kroz njegov čist plastički govor prepoznajemo mnoge teme koje su obilježile umjetnost prošlog stoljeća.

Za vrijeme Adventa, od 14. prosinca 2017. do 28. siječnja 2018., posjetitelji će moći razgledati i izložbu našeg poznatog ilustratora i animatora, Zdenka Bašića, dobitnika nagrade 6. bienala ilustracije. U Zdenkovim knjigama prepoznajemo cijeli niz poznatih motiva i likova – od onih iz klasičnih bajki poput lika zimskog mraza koji pjeva najljepšu uspavanku i donosi najljepše snove kakve je prije smrzavanja sanjala i Andersenova Djevojčica sa šibicama, preko slavenske mitologije poput vila suđenica koje dolaze na dane oko djetetova rođenja te predu, mjere i presijecaju nit ljudskog života, a spominje ih već i Homer u Ilijadi i Odiseji, zatim likova vještica i coprnica koje bi se okupljale po zalasku sunca na raskrižjima, kod zdenaca ili na šumskim čistinama, a koje je u hrvatskoj književnosti ovjekovječila Marija Jurić Zagorka do motiva iz popularne fantasy literature koje nalazimo i u drugoj literarnoj vrsti slična narativa – Harryju Potteru J. K. Rowling. Zdenkove priče i ilustracije zasnovane u knjigama zaživjele su u novom, filmskom mediju i dobile novu, suvremeniju i pristupačniju formu što će svakako najviše razveseliti naše najmlađe posjetitelje.

Radno vrijeme Galerije Klovićevi dvori prilagiđeno je posjetiteljima tako da će svi zainteresirani moći svaki petak i subotu za vrijeme trajanja Adventa od 3. do 31. prosinca 2017. razgledati  izložbe do 22 sata i to po promotivnoj cijeni od 10 kn (od 19 do 22 sata)


RASPORED KONCERATA
 NED 03.12. DETOUR
 PET 08.12. LJETNO KINO
 SUB 09.12. MARKO TOLJA KVARTET
 PET 15.12. KUZMA & SHAKA ZULU
 SUB 16.12. SONGKILLERSI
 PET 22.12. ŠAJETA
 SUB 23.12. CUBISMO
 PET 29.12 VATRA
 SUB 30.12. DINO DVORNIK TRIBUTE BAND

RADNO VRIJEME ADVENTA
 PON – ČET od 14:00 do 23:00 sati
 PET od 14:00 do 00:00 sati
 SUB od 10:00 do 00:00 sati
 NED od 10:00 do 23:00 sati
 Badnjak od 10:00 do 24:00 sati
 Božić od 17:00 do 23:00 sati
 Stara Godina od 10:00 do 17:00 sati
Svake SUBOTE od 11:00 do 15:00 DJ Grinč@Grič Špica party

BOŽIĆNA ČAROLIJA uz zborove
 NED 17:00-18:20 sati
 03.12. Gospel zbor Sunce
 10.12. Gospel zbor Sunce
17.12. Klapa Slavić