16. izdanje trke Terry Fox Run na Jarunu okupilo oko 5.000 sudionika

| Art |

Središnje događanje humanitarne akcije Terry Fox Run, koju organiziraju agencija MPG i Veleposlanstvo Kanade u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb te agencijom Media Val i uz podršku tvrtke Promologistika, održalo se danas po 16. put na zagrebačkom jezeru Jarun. 

Poznatu međunarodnu akciju, koja je u proteklih 15 godina okupila više od 75.000 sudionika u Hrvatskoj, danas je trčanjem, rolanjem, hodanjem i vožnjom bicikla te kupnjom majica s vizualom akcije podržalo više od 5.000 građana. Znak za početak trke dao je ministar zdravlja Republike Hrvatske Siniša Varga, a po simboličnoj cijeni od 50 kuna, majice su prodavale i poznate osobe, između ostalih i Kristijan Vincentić, proslavljeni paraolimpijac, Vlatka Pokos, Ivana Mišerić, Ana Stunić, Ana Radišić, Radovan Stošić, Marina Orsag i drugi. Okupljene su na Jarunu pozdravili i Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba, NJ.E. Daniel Maksymiuk veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj te Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige za borbu protiv raka.

Posjetitelji događanja mogli su uoči i nakon trke uživati u zabavno-glazbenom program koji je vodila poznata radijska voditeljica Ivana Mišerić, a uz nastup DJ-a, posebno su se istaknuli nastupi uživo. Tako je posjetitelje ponovno oduševio nastup stotinjak članova dječjeg zbora Zagrepčanke i dečki koji su otpjevali pjesmu Pjevam Terry Run. Osim u poznatim štruklama hotela Esplanade Zagreb te kanadskim palačinkama s javorovim sirupom hotela Sheraton po prigodnoj cijeni od 10 kuna, posjetitelji su mogli uživati i u brojnim drugim atraktivnostima na štandovima donatora. Sve majice akcije Terry Fox Run su rasprodane, a posebne su po tome što je službeni vizual svake godine drugačiji. 

Cilj je trke Terry Fox Run prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te pomoć oboljelima od te opake bolesti, a dosad je prikupljeno više od 4.900.000 kuna. Cjelokupni iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja donirat će se Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja raka.

Pokroviteljstvo nad trkom Terry Fox Run velikodušno su prihvatili Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.