10 stvari koje niste znali o Tariku Filipoviću

| Art |

#ostanidoma 10 stvari koje poznati rade kod kuće

Naša novinarka Ivana Mišković magistrirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti. U slobodno vrijeme obožava otkrivati novitete u svijetu mode i ljepote. Zadnje dvije godine radi kao novinarka na Wall.hr te je svojim trudom i radom doprinijela razvoju našeg portala čime je brzo napredovala. U sklopu kampanje #ostanidoma " donosit će "10 stvari koje poznati rade o kuće".

Tarik Filipović je jedna od naših najvećih televizijskih zvijezda, a nama je odlučio otkriti 10 nepoznatih stvari o sebi.

Tarik Filipović je jedan od naših najpoznatijih glumaca i voditeljaGlumačku karijeru je počeo u dječjem ansamblu Narodnog kazališta u Zenici, a studirao je na zagrebačkoj Akademiji za kazalište, film i televiziju. Glumio je u više od 800 kazališnih predstava, a poznat je i po ulozi Teodora "Tea" Friščića u seriji Bitange i princeze. Medijsku slavu je stekao najprije u HRT-ovoj Skrivenoj kameri, a potom kao voditelj kviza Tko želi biti milijunaš?, čije je emitiranje počelo na HRT-u 2002., a traje i danas.

Uspješni voditelj sebe opisuje kao jednostavnu i normalnu osobu, a mi se moramo složiti te nadodati kako nas je oduševio svojom pristupačnošću i profesionalnošću. Osim duhovitih anegdota iz djetinjstva i prvom autu, Tarik nam je otkrio još neke zanimljive činjenice o sebi.

U nastavku vam donosimo 10 stvari koje niste znali o Tariku Filipoviću.

  1. "Imam puno ožiljaka po glavi, što od padova, što od razno raznih vragolija. Da se ošišam na ćelavo, izgledao bi kao kontroverzni poduzetnik."
  2. "Kada sam bio mali, lagao sam svojim dečkima da sam se trebao zvati Leo. Kasnije sam otišao korak dalje i rekao da mi je pravo ime Leo, ali me zovu Tarik. Danas svoje ime ne bih mijenjao ni za što."
  3. "Imam na vratu biljeg od rođenja koji izgledao kao mali ugriz pa cijeli život slušam komentare o "burnoj noći" i slično. Sreća pa moja supruga zna što je to."
  4. "Kad sam bio mali, dvaput sam operirao bruh pa sam rano osjetio miris bolnice."
  5. "Prije 6 godina me udario auto na pješačkom prijelazu, a bio sam najobučeniji ikada jer je bilo jako hladno. To mi je spasilo glavu."
  6. "Za vrijeme studija sam promijenio 7 podstanarskih stanova, a radio sam više poslova: kao (nespretan) konobar, prodavao novine, raznosio čudnu poštu i slično."
  7. "Kao dječak sam maštao da ću biti nogometaš pa onda košarkaš, ali radi svoje nespretnosti se nikad nisam profesionalno ostvario u tome. Srećom, život me odnio na kazališne daske pa nije svako zlo za zlo."
  8. "Nikad nisam vozio auto s mehaničkim mjenjačem, otkad sam položio, vozim automatski. Na snimanju jednog filma mi je ta vještina zatrebala, ali morao sam im priznati da ne znam."
  9. "Moje prvo auto bio je Volkswagen Buba koja je bila moja velika ljubimica i zvala se Gertruda. Prodao sam je Vedranu Mlikoti za skupe novce, poslije je postala službeno vozilo festivala u Zagvozdu, a s obzirom na to da je on nije znao cijeniti, završila je kao olupina."
  10. "Akademiju sam upisao iz prve, a druga opcija je bila vanjska trgovina na Ekonomskom fakultetu pa se često pitam što bi bilo kad bi bilo. Sreća pa nije bilo."

I mi smo sretni što je Tarik završio kao televizijsko lice te se nadamo da će nas još dugo oduševljavati na malim ekranima.