Savršena jesenska sangria od jabuke i cimeta

| Wine and dine |

Iako je ljeto sad već poprilično iza nas, ne znači da morate čekati do iduće godine kako biste popili sangriju. Ova verzija sangrije s jabukom i cimetom, savršena je dopuna za svjež jesenji dan. Veoma ju je lako napraviti i ne možemo vjerovati da se ranije nismo ovog ukusnog recepta mogli sjetiti. U nastavku donosimo recept kojeg ćete morati zapamtiti!

Sastojci

  • 1-2 boce bijelog vina (Pinot Grigio ili Chenin blanc)
  • 2 šalice brandyja
  • 4 šalice jabučnog cidera (jabukovača) ili soka od jabuke
  • 1 + 1/2 šalice soka od ananasa
  • 1 + 1/2 šalice đumbirovca (pivo od đumbira)
  • 2 šalice svježe jabuke izrezane na kockice
  • štapić cimeta
  • Metvica, za ukrašavanje

U velikom bokalu, kombinirajte vino i jabukovaču na okus. Dodajte piva od đumbira i promiješajte. Zatim dodajte sok od ananasa i brandy, prstohvat cimeta i promiješajte dok se sve zajendo ne spoji. Nasjeckajte dvije šalice svježih jabuka na kockice i stavite ih u vrč. Bokal stavite u hladnjak na dva sata. Za kraj dodajte led i ukrasite s metvicom.