Bazen s pogledom na neodoljiv talijanski krajolik osvojit će svakoga

U starom talijanskom gradu Tarquinia, Laboratorio di Architettura e Design (LAD), odnosno lokalni dizajnerski studio, nedavno je dovršio ovaj malen, ali impresivan infinity bazen u vrtu privatne vile. Izgrađen iza starih povijesnih gradskih zidina te ograđen s dva suhozida, dizajniran je tako da usmjerava pogled na impresivan talijanski krajolik.

Ovaj eksterijer sadrži tri različita elementa – krajolik, bazen i mjesto za odmor, a oblik i razmjer projekta podsjećaju na fontanile“, vertikalne strukture koje su služile za zadržavanje prirodne izvorske vode. Projekt nastoji stvoriti prostor koji postoji u harmoniji s okolišem, omogućujući svojim korisnicima da razmišljaju o ljepoti okolnog krajolika. Mislimo da su u tome itekako uspjeli.


Slični članci: