Pojedini tvrde kako su im panzzeroti bolji i ukusniji od pizze. Je li to uopće moguće? Pizza je mnogima jedno od omiljenih jela i zaista nema tko je ne voli pa nam je vrlo teško zamisliti da postoji nešto to je ukusnije od pizze. Naime panzzeroti su ustvari preklopljene pizze to jest mini calzone koje su umjesto u pećnici pečene u ulju. Panzzeroti su specijalitet s juga Italije, a vjerujte nam na riječ da su zaista preprepreuskusni i da nam je teško izabrati između njih i pizze.
Recept za panzzerote
Tijesto
-800 glatkog brašna
-200 ml mlijeka
-300 ml vode
-10 g suhog kvasca
-10 g soli
-malo šećera
Nadjev
-500 g sira gaude
-400 g kuhane šunke
-200 ml pasirane rajčice
-¼ žličice origana
Prženje
-400 ml biljnog ulja
Brašno pomiješajte s mlijekom i vodom. Prethodno u zagrijano mlijeko dodati suhi kvasac, sol i malo šećera. Kada se suhi i mokri sastojci pomiješaju i kad zamijesite glatko tijesto, ostavite ga da se digne sat vremena. Prije nego što tijesto razvaljate na debljinu od 1 cm, trebate pripremiti sastojke za nadjev. Sir naribajte, a šunku narežite. pasiranu rajčicu začinite origanom i soli. Tijesto razvaljajte na 1 cm debljine te razrežite na pravokutnike koje ćete puniti nadjevom. Na razrezano tijesto stavite nadjev te preklopite na pola kako bi se panzzerote zatvorile. Pržite na ulju 2 do 3 minute sa svake strane na srednje jakoj vatri.