Zašto su važne Omega-3 i Omega-6 masne kiseline?

| Wine and dine |

Svaka moderna žena zna da je tajna u uravnoteženoj prehrani, a ne u dodatcima istoj. Ravnoteža između ugljikohidrata, bjelančevina i masti, brzo će uroditi plodom, a vi ćete se osjećati mnogo bolje.

Još jedan važan aspekt koji valja pratiti, ako želite biti zdravi i izgledati privlačno je da morate kontrolirati količinu vitamina i hranjivih tvari u hrani koju jedete. Posebno se usredotočite na osiguravanje dovoljne količine omega-3 i omega-6 masnih kiselina u vašoj hrani.

Ti lipidi sprječavaju pojavu kardiovaskularnih bolesti, osiguravaju normalno funkcioniranje živčanog sustava, pomažu u borbi protiv zglobnih bolesti, jačaju imuni sustav te su općenito nezamjenjivi. Najbolja stvar koju će žene sigurno cijeniti jest da zahvaljujući tim elementima poboljšava se stanje kože, kose i noktiju.

Veliki broj Omega-3 i Omega-6 kiselina nalazi se u ribi, a najbolje je da ribu kupujete iz divljeg uzgoja. Za razliku od kontroliranog uzgoja, ova riba je manje masna i sadrži više korisnih mikroelemenata. Hranjenje miješanim sirovinama i čuvanje u kavezima smanjuje ove pokazatelje. Losos kao jedna od riba najbogatija tim kiselinama idealan je izbor. Ne morate je kupovati svježu, već pripazite da je iz divljeg uzgoja bez obzira da li je smrznuta ili ne, jer to ne pogoršava njezina svojstva.