Zaboravite na klasične punjene paprike jer pečene punjene paprike su nam trenutni favorit – donosimo recept

| Wine and dine |

Donosimo vam recept za pečene punjene paprike

Punjene paprike jedne su od klasika koje jedemo svakoga ljeta. Kako zimi jedemo sarmu tako ljeti jedemo punjene paprike. No otkrili smo novi favorit s kojim smo opsjednuti u posljednje vrijeme. Naime riječ je o pečenim punjenim paprikama koje će probuditi vaša nepca. Ovo jelo je vrlo ukusno i vrlo niskokalorično, a ujedno i zasitno što ga čini savršenim ljetnim jelom.

Donosimo vam recept za pečene punjene paprike

Recept za pečene punjene paprike
Sastojci:
- 600 g mljevene puretine
- 3 velike mrkve
- pola glavice celera
- suncokretovo ulje
- 3 srednja luka
- origano
- sol
- papar
- 250 ml pelata
-250 ml vode
-1 šalica riže
- 6 većih crvenih rog paprika
- grčki jogurt
- češnjak u prahu
- chilli flakes
Narežite luk na kockice. Izribajte mrkvu i celer. Na vrućem suncokretovom ulju popržite luk, a kada luk poprimi zlatnu boju popržite celer i mrkvu. Neka se celer i mrkva karameliziraju. Zatim stavite i meso te i njega popržite te ga usitnite kako ne bi bilo u velikim komadima. Kada se meso popržilo dodajte pelate i vodu. Začinite origanom, soli i paprom te pustite neka se krčka sve dok ne postane gusto to jest dok voda ne ispari. Paprikama odstranite peteljke te ih pecite u pećnici 20 minuta na 170 stupnjeva. Za to vrijeme skuhajte rižu. Kada je riža skuhana pomiješajte meso i rižu tako da omjer bude 60:40 u korist mesa. Napunite paprike i vratite ih u pećnicu na još 20 minuta. Za to vrijeme napravite umak od grčkog jogurta koji ćete začiniti češnjakom u prahu i chillijem. Uz pečene punjene paprike servirajte umak od grčkog jogurta.