Punjene paprike jedne su od klasika koje jedemo svakoga ljeta. Kako zimi jedemo sarmu tako ljeti jedemo punjene paprike. No otkrili smo novi favorit s kojim smo opsjednuti u posljednje vrijeme. Naime riječ je o pečenim punjenim paprikama koje će probuditi vaša nepca. Ovo jelo je vrlo ukusno i vrlo niskokalorično, a ujedno i zasitno što ga čini savršenim ljetnim jelom.
Recept za pečene punjene paprike
Sastojci:
- 600 g mljevene puretine
- 3 velike mrkve
- pola glavice celera
- suncokretovo ulje
- 3 srednja luka
- origano
- sol
- papar
- 250 ml pelata
-250 ml vode
-1 šalica riže
- 6 većih crvenih rog paprika
- grčki jogurt
- češnjak u prahu
- chilli flakes
Narežite luk na kockice. Izribajte mrkvu i celer. Na vrućem suncokretovom ulju popržite luk, a kada luk poprimi zlatnu boju popržite celer i mrkvu. Neka se celer i mrkva karameliziraju. Zatim stavite i meso te i njega popržite te ga usitnite kako ne bi bilo u velikim komadima. Kada se meso popržilo dodajte pelate i vodu. Začinite origanom, soli i paprom te pustite neka se krčka sve dok ne postane gusto to jest dok voda ne ispari. Paprikama odstranite peteljke te ih pecite u pećnici 20 minuta na 170 stupnjeva. Za to vrijeme skuhajte rižu. Kada je riža skuhana pomiješajte meso i rižu tako da omjer bude 60:40 u korist mesa. Napunite paprike i vratite ih u pećnicu na još 20 minuta. Za to vrijeme napravite umak od grčkog jogurta koji ćete začiniti češnjakom u prahu i chillijem. Uz pečene punjene paprike servirajte umak od grčkog jogurta.