Chimney cake ili tradicionalnog naziva trdelnik nam je jedna od asocijacija na adventsku hranu koju, vjerujemo, svi obožavamo. Trdelnik je tradicionalna češka slastica koja je vrlo popularna i u okolnim zemljama poput Mađarske, Poljske i Slovenije.
Ono zbog čega je trdelnik poseban je zbog oblika i načina pripreme to jest pečenja. Slatko tijesto, izvana posipano šećerom i cimetom, se omotava oko valjka te se peče na vatri. Iako se trdelnik, tradicionalno, jede bez ičega on se može i puniti raznim dodatcima poput čokoladnog namaza, marmelade, sladoleda...
Sjajno je što trdelnik od jučer možete pojesti i u Zagrebu i to tijekom cijele godine, a ne samo na Adventu. Naime popularna ljubljanska slastičarnica, koja je poznata upravo po pripremanju ove popularne češke slastice, otvorila je lokal i na zagrebačkoj adresi. U pekarnici Sisters Kurtoš možete pronaći trdelnike s raznim punjenjima koja se mijenjaju ovisno o sezoni.
Trdelnike pekarnice Sisters Kurtoš pronađite na adresi Amruševa 1 u samom središtu Zagreba.