Sushi je tehnički vrlo zahtjevno jelo. Morate imati vještine sushi majstora kako biste mogli zarolati sushi koji se neće raspadati.
No budući da je sve više i više ljudi fan ovog japanskog jela mi smo vam odlučili predstaviti recept za sushi koji možete napraviti i kod kuće iako niste sushi majstor.
Sastojci:
- 80 g svježeg krastavca
- 135 g konzervirane tune
- 10 g majoneze
- pola žličice ljutih papričica
- žličica sezama
- krem sir
- 70 g avokada
Kako napraviti homemade sushi?
Kako biste napravili homemade sushi potrebno je narezati svježi krastavac na listiće pomoću guljača za krumpir. Trakice je potrebno osušiti i spojiti ih te kreirati oblik kvadrata pomoću trakica od svježeg krastavca. U zdjelici je potrebno izmiješati tunu, ljute papričice, sezam i majonezu. Krastavce je potrebno premazati krem sirom, staviti smjesu tune i avokado na krastavce te sve skupa srolati u sushi rolicu. Kako to točno napraviti možete vidjeti ovdje.