Više od 150 izlagača na Zagreb Wine Gourmet Weekendu

| Wine and dine |

Međunarodni festival vina i gastronomije Zagreb Wine Gourmet Weekend po drugi puta otvara svoja vrata posjetiteljima u Centru Kaptol i Gliptoteci HAZU od 19. do 20. travnja. Osmišljen kao mjesto okupljanja domaćih i stranih proizvođača, poslovnih ljudi, poznavatelja i zaljubljenika u vino i visoku kuhinju i ove će godine ponuditi najbolje od domaćih vinara, proizvođača delicija i maslinovog ulja. Kao jedan od najznačajnijih regionalnih izložbi vina i gastronomije, ZWGW ponovno će okupiti impresivan broj izlagača koji će biti veći od 150.

Osim što će moći uživati u vrhunskoj gastronomiji Zagrepčani i njihovi gosti imati će priliku ponešto naučiti i obogatiti svoje iskustvo na brojnim kušanjima, radionicama i panelima koje će voditi neki od vodećih regionalnih, ali i svjetskih stručnjaka.

Dan prije službenog početka festivala očekuje nas ZWGW Opening night koji započinje kušanjem austrijskih vina s Willijem Klingerom , a nastavlja se uparivanjem najekskluzivnijih cigara na svijetu Cohiba BHK 56 sa Portom i Madeirom vinskih kuća Blandy’s i Graham’s. Za 19 sati u kinu Centru Kaptol svoju pretpremijeru doživjet će dokumentarni film Dossier Zinfandel redateljice Milke Barišić. U isto vrijeme u Gliptoteci HAZU biti će otvorena izložba fotografija Frana Miloša nazvana "Pelješki mir", a svakoga dana festivala nakon završetka radnog vremena festiva moći ćete se opustitu se uz čašu vina, pjenušca ili koktel u dobrom društvu na našem večernjem programu koji će biti organiziran unutar prostora Gliptoteke.