Uskoro 1. festival ružičastih vina "Pink day"

| Wine and dine |

1. međunarodni festival ružičastih vina Pink Day
1. međunarodni festival ružičastih vina - Pink Day

Nakon godinu i pol postojanja i uspješnog djelovanja na domaćoj i europskoj vinskoj sceni,  Ženska udruga WOW (žene i vino) organizira svoj prvi veliki događaj – prvi međunarodni specijalizirani festival ružičastih vina - PINK DAY.   

Festival Pink day posvećen ženama


Festival će se održati u petak, 8.3. 2013. u Muzeju za umjetnost i obrt, a bit će u cijelosti posvećen vinu, ženama, ženskom zdravlju, kulturi (promocija knjige „Žene nikad ne stare“, I. Caputo, Planetopija), umjetnosti (izložba „Staklo, moje drugo tijelo“ G. Drinković) i ružičastim vinima i pjenušcima u suradnji s vinarima iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije,  Italije, Srbije, BiH i Vojvodine.

Gosti festivala moći će poslušati predavanje prof. dr. Mladena Bobana s medicinskog fakulteta u Splitu na temu utjecaja vina na zdravlje, i prisustvovati prezentaciji „pink food-a“  te naučiti nešto o sljubljivanju čokolade i ružičastog vina, poslušati poznatu enologinju Ivanku Rosati te čuti nešto o razlici kontinentalnih i „morskih“ rozea...

U humanitarnom dijelu manifestacije prikupljat će se donacije za AUTONOMNU ŽENSKU KUĆU. Akciju će voditi osobe iz javnog života Hrvatske, a svaka donacija od 150 i više kuna bit će nagrađena dizajnerskim privjeskom za ključeve s potpisom Karima Rashida i čašom izvrsnog pjenušca.  

Poznata novinarka Sanja Muzaferija, ujedno i predsjednica udruge WOW, povodom samog festivala ekskluzivno za Wall.hr izjavila je: "U WOW smo shvatile da nam je nakon godinu i pol postojanja zadatak napraviti neki događaj kojim bismo dodatno etablirale položaj žena na vinskoj sceni, ali i ružičasto vino koje je dugo bilo u sjeni bijelih i crvenoih vina. Rosei su sve više in, a mi smo žene čija je boja tradicionalno ružičasta :) Željele smo napraviti pravi ženski festival - koji se bavi i ženskim zdravljem, ali i kulturom- pa tako u okviru festivala imamo predavanje o vinu i ženskom zdravlju, promociju jedne "ženske" knjige, izložbu stakla, kao i humanitarni događaj. Jako se veselimo PINK DAY-u. Željele bismo, u budućnosti, obojiti cijeli Zagreb na jedan dan - u ružičasto - i pokušati barem jedan dan u godini - staviti ružičaste naočale."

Sanja Muzaferija
Sanja Muzaferija

Svejedno ako jeste ili niste ljubitelj ružičastih vina, nemojte propustiti na sam Dan žena obići ovaj interesantan festival jer ćete se na njemu sigurno dobro provesti i educirati, napraviti dobro djelo i – posljednje, ali ne i najmanje važno, uživati u prekrasnom ženskom društvu uz čašu finog ružičastog vina ili pjenušca!

Wow
Wow

Što je WOW?

WOW je platforma na kojoj se žene okupljaju oko teme vina, a koja želi pokazati da su u svijetu, ali i Hrvatskoj,  žene na vinskoj sceni  itekako prisutne. Cilj WOW-a je na pozitivan način prodrmati ŽENSKU vinsku scenu. Iako ističe žensku prisutnost, nikako ne isključuje muškarce.

WOW
WOW

WOW je ponajprije namijenjen, a otuda i naziv grupe (WOMEN on WINE) - VINArkama, VINOtekarkama, noVINArkama koje pišu o vinu, ENOloginjima, sommelierkama, ali i „običnim“ VINOljubiteljicama.

WOW okuplja žene aktivne na vinskoj sceni i skuplja obimnu mailing listu svih žena koje imaju veze s vinom – bilo preko posla ili samo preko ljubavi

WOW održava redovite mjesečne sastanke i aktivno radi na međunarodnim ženskom vinskom networkingu

WOW razvija kulturu stola

WOW organizira kušanja, blind-tastinge  i edukacije o vinu

WOW pomaže promociji (mladih) vinarki /vinara

WOW nastupa na europskoj ženskoj vinskoj sceni

WOW organizira dobrotvorne aukcije vina

WOW organizira promocije čaša i drugih kuhinjskih potrepština ...

WOW
WOW