U Radinčkoj otvoren lanac Binimoto sushija

| Wine and dine |

Binimoto sushi, Radnička

Gastronomska ponuda Zagreba nadopunjena je regionalnom novošću jer novootvoreni Binimoto Sushi Zagrepčanima nudi cjenovno prihvatljiv i visokokvalitetan sushi. Svoja vrata prvi je otvorio lokal Binimoto Sushija na Radničkoj cesti 43, vrlo skoro će se otvoriti i lokal u Teslinoj ulici 14, nakon čega su u planu i druge lokacije. Uz Take Away, Binimoto Sushi nudi i dostavu sushija, kao i usluge cateringa. Nakon Zagreba, ovaj Take Away lanac namjerava sushi ponuditi i najvećim hrvatskim gradovima, kao i najrazvijenijim turističkim destinacijama. Uz Hrvatsku, projektom se dugoročno namjeravaju obuhvatiti i regionalna središta.

Koncept Binomoto Sushija u sebi spaja dva, na prvi pogled suprotna koncepta: zdravu prehranu i fast food. Cilj nam je omogućiti zdravu i ukusnu hranu svima koji zbog poslovnih i privatnih obveza nemaju mnogo vremena za kvalitetan obrok. Zbog toga se naša ponuda bazira na praktičnom, lako dostupnom i cjenovno prihvatljivom sushiju“ naglasio je Davor Bienenfeld, pokretač i direktor Binimoto Sushija.

Binimoto sushi, Radnička
Binimoto sushi, Radnička

Iako je u Hrvatskoj sushi hrana koja se tek kreće masovnije upoznavati, on je u svijetu najbrže rastuća vrsta prehrane koju se konzumira van kuće. Samo u Europskoj Uniji konzumacija sushija godišnje raste za 30%. Binimoto Sushi se inicijalno građanima predstavio na Fuliranju kod Uspinjače, gdje su reakcije zainteresiranih bile više no pozitivne, što je pokazatelj da bi sushi mogao ostvariti i iznimnu popularnost u Hrvatskoj.

Binimoto sushi, Radnička
Binimoto sushi, Radnička

Ponudu Binimoto Sushija prvenstveno čine tematski Bento Boxevi, koji čine kompletan obrok sastavljen od različitih rolica i nigirija. Uz sushi koji se bazira na plodovima mora, tu su i vegetarijanski sushiji, kao i oni od mesa. Uz njih, tu je i ponuda orijentalnih salata, a uskoro i deserata. Raznoliki Bento Boxevi dostupni su po cijenama već od 25 kuna. Tradicionalno japansko piće sake i japansko pivo nalaze se na, za domaće tržište, nesvakidašnjoj karti pića. Posebnost Binimoto Sushija je i vrhunska kava koja se, kao i sushi, može ponijeti sa sobom ili konzumirati u lokalu na Radničkoj cesti. Jedinstvenost lokala je svakako i autentično uređenje interijera, djelo Christina Rendulića, direktora Arhikulture.