Tzatziki: donosimo vam recept za omiljeni umak od krastavaca kojeg bi mogli jesti cijelo ljeto

| Wine and dine |

Otkrivamo vam recept za omiljeni grčki umak

Krastavci su nam omiljena ljetna namirnica i volimo ih jesti baš u svim kombinacijama, al vjerojatno najdraža nam je tzatziki. Umak na bazi krastavca i grčkog jogurta vjerojatno je i najpoznatiji grčki specijalitet.
Vrlo ga je jednostavno za napraviti, a vrlo je ukusan odlično se slaže uz mnoga jela, a po nama najbolje ide uz roštilj. U nastavku vam donosimo recept za tzatziki.

Otkrivamo vam recept za omiljeni grčki umak

Recept za tzatziki

Sastojci:
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica limunovog soka
2 režnja češnjaka
1/2 žličice soli
300 ml grčkog jogurta
1 veći krastavac
1 mala žličica kopra
Krastavac je potrebno oguliti i izvaditi mu sjemenke te ga naribati na sitno. Zatim ga je potrebno posoli kako bi ispustio višak vode. Ocijedi ih i pomiješajte s grčkim jogurtom. Začinite s maslinovim ulje, soli, limunovim sokom i koprom te sve dobro promiješajte. Ostavite da odstoji u frižideru dva do tri sata jer tzatziki je najbolji kada se poslužuje hladan kao pravo ljetno osvježenje.