Triperi i tri pice kuhali su tripice!

| Wine and dine |

Tomo Ricov uz Tripice i Malvazije

Ovog kišnog ponedjeljka u Zagrebu, u Hole in One Gastro Pubu održan je zanimljiv kulinarski turnir u pripremanju tripica, a kao suprostavljene ekipe našli su se: Restoran BALTAZAR (Bobo Čimbur & Helena Krasnić), LARI & PENATI (Igor & Martina Tomljenović) i HOLE IN ONE GASTRO PUB (Nenad Komes & Lara Rožanić), naravno uz prisustvo renomiranog žirija koji je pripremljena jela ocjenjivao blind tastingom uz sljubljivanje s dvije vrste vina - ROXANICH Malvazijice i TRAPAN Ponente!

Koje su tripice najbolje?
Koje su tripice najbolje?

Tripice su oduševile sve prisutne, a pobjedu je odnjeo dvojac supružnika Igor i Martina Tomljenović iz momentalno najtrendi zagrebačkog bistroa Lari&Penati u Petrinskoj. Izvan konkurencije od istih supružnika, na stol poslije glasanja, pristigle su i zanimljive zapečene tripice u protvanu, kao još jedan dokaz izvrsnog poznavanja pripreme tripica, škembića ili fileka kako ih neki zovu. Nakon testiranja tripica iz tri natjecateljska restorana, a prema prijedlogu žiria sve tripice su na kraju spojene u jedan kotao, a sljubljivanje svih okusa dao je jedan izvrstan rezultat koji govori sam za sebe - kotao je ostao prazan!

Kako je bilo na gastro turniru pogledajte u našoj galeriji, uz simpatičan slogan: Tripa i igara! Vidimo se dogodine na novom turniru...