Time restaurant&bar - mjesto koje je osvojilo Zagrepčane

| Wine and dine |

Zadnjih par mjeseci od kada se ponovo otvorio, Time bar u Petrinjskoj je postao it mjesto u Zagrebu za izlaske i ugodna warm-up druženja vikendom, ali i tjednom i to uz dobra vina, no svi smo čekali kada će u novom konceptu zaživjeti i restaurantski dio. To se konačno dogodilo početkom ovog mjeseca, a u nešto više od tri tjedna u Time restaurantu i baru bili su gotovo svi koje poznajemo - i svi su oduševljeni koliko cijelim konceptom, toliko i hranom. Ako niste bili u Timeu, a mi bi vam ga morali opisati, rekli bi da je to je jedno jako urbano mjesto koje nas podsjeća na najzanimljivijije restoranske koncepte u svjetskim metropolama poput Londona, Berlina ili Milana - jednostavno savršena kombinacija restorana i bara. 

Time restaurant&bar

Vezano uz sutrašnje službeno medijsko predstavljanje menija, koncepta hrane i all in one metodologije ugostiteljstva popričali smo s Davorom Bienenfeldom, suvlasnikom Time Restaurant&Bara.

Davor Bienenfeld, suvlasnik Time Restaurant&Bara.

„Time“ definitivno donosi dašak svježine na ugostiteljsku scenu jer nije klasični monotoni restoran u kojem vlada tišina i svatko gleda u svoj tanjur. Davor otkriva kako je misija Timea da gostu pruže cjelovečernji doživljaj i da zadovole sve njegove potrebe. Žele da gost iz Timeaa izađe sretan, da je pojeo vrhunsku hranu, pritom proveo ugodno vrijeme s prijateljima i zabavio se. Većinu jela u Timeu koncipiraju na način da ih gosti što lakše dijele međusobno, a primarno iz razloga kako bi probali što više okusa, o njima pričali i diskutirali te se, što je najbitnije, dobro zabavili. "Naša je filozofija i misao vodilja da hrana ne samo da ne mora, već i ne smije biti dosadna" dodaje.

Time restaurant&bar

O tome kako je uopće došlo do ideje preuzimanja prostora Timea otkriva kako je Time Bar od samog otvorenja pobudio pažnju i zanimanje javnosti, a razlozi leže u atraktivnosti samog prostora i njegovom specifičnom konceptu uređenja. Kako je Time zaista donio nešto novo na zagrebačku ugostiteljsku scenu, i Davor i njegov partner su već ranije dosta razgovarali o tome kako je prostor izuzetno zanimljiv i činilo im se kako bi ga mogli dodatno oplemeniti i podići na jedan još viši nivo. Nekoliko mjeseci kasnije otvorila se prilika i stvari su se posložile u njihovu korist, tako da nisu ni sekunde dvojili je li odluka o preuzimanju Time Bara ispravna. S obzirom na sve navedeno, vrlo ambiciozno i optimistično su ušli u taj projekt i čini se kako nisu pogriješili.

Time restaurant&bar
  • Možemo reći da ste zaslužni za popularizaciju japanske hrane i dostupnijeg sushija u Zagrebu, kako ste shvatili da postoji tržišna niša koja u tom području?

Kako sam i osobno pobornik zdrave prehrane i aktivnog načina života, mislim da koncept zdrave hrane zapravo i nije niša nego nešto što bi trebalo biti mainstream, pogotovo za sve ljude koji prepoznaju i paze što unose u svoj organizam. Budući da ljudi imaju sve manje vremena, sushi je idealan jer daje jednostavan, brz i nutritivno izbalansiran obrok. Ono što me osim toga privuklo japanskoj kuhinji je činjenica da je jedna od gastronomski najnaprednijih kuhinja, u kojoj se jako puno pažnje posvećuje detaljima i kvaliteti namirnica.

Time restaurant&bar

Chef Time Restaurant&Bara Vid Nikolić zaslužan je za pomno osmišljen i originalan meni sastavljen od nepretencioznih i formatom jednostavnih jela, koja su sva na ovaj ili onaj način povezana s Azijom. Dio njih, poput zelenog curryja, vrlo je autentičan, dok drugi dio, poput odreska od lososa, predstavlja modernu fusion kuhinju, na zanimljiv način spajajući tradicionalnu europsku kuhinju s azijskim utjecajima.

Time restaurant&bar

Među ostalim, meni uključuje popularni kineski snack siu bao (tzv. pork buns), a riječ je o izuzetno zanimljivom jelu koje se priprema od sporo kuhanog carskog mesa ubačenog u mekano tijesto prokuhano na pari. Jelo je zaokruženo kimchijem, mladim lukom te Kansas city BBQ umakom. Za sve prave gurmane tu su i pačja prsa pripremljena sous-vide metodom kuhanja, kod koje je namirnica vakumirana u plastičnoj vrećici te potom smještena u kupku s termički kontroliranom vodom. U njoj se pačja prsa kuhaju oko 96 sati pri temperaturama nižima od standardnih, s ciljem da se ravnomjernim kuhanjem osigura da njihova unutrašnjost bude dobro pripremljena uz zadržavanje teksture, a istovremeno bez da se prepeče vanjski dio.

Time restaurant&bar

Kao posebna atrakcija Time Restaurant&Bara, uz jedinstveni doživljaj pripremanja sushija uživo pred gostima za posebnim sushi barom, tu je sladoled sa tekućim dušikom. Kao dio molekularne kuhinje kod ovog deserta gost će sjedeći za stolom svjedočiti kako se smjesa pri temperaturi od -187°C brzo, gotovo trenutno pretvara u fini kremasti sladoled.

Time restaurant&bar

Time Restaurant&Bar svojim konceptom u Zagreb donosi All in one metodologiju ugostiteljstva jer gostima pruža moderno uređen restoran sa sushi barom te kvalitetan izbor kreativne fusion kuhinje. Nakon kvalitetnog obroka gostima se pruža mogućnost opuštanja uz digestiv ili neko drugo piće iz bogate ponude bara. Bogat večernji program od srijede prema vikendu bar pretvara u klub, tako da gosti u samo jednom objektu mogu doživjeti sve segmente ugostiteljstva i to profesionalno, brzo i s konstantnom težnjom prema savršenstvu.

Time restaurant&bar
  • Interijer i atmosfera jako su važan dio svakog restorana i bara, jedno i drugo imate,  hoćete li održavati i neke programe i tematske večeri?

Počevši od srijede u Timeu imamo programske večeri, uz poseban naglasak naravno na petak i subotu kada gostima donosimo bogat zabavni sadržaj. Velik naglasak stavljamo na odličnu glazbu, pa uz kvalitetne DJ-e dovodimo i zanimljive mlade bendove, kvalitetne soliste poput  saksofonista, a sve s ciljem pružanja našim gostima najbolju moguću zabavu. Jednako tako, maksimalno se trudimo da svi koji dođu u Time dobiju priliku probati nova zanimljiva pića i okuse po pristupačnim cijenama, pa tako organiziramo zanimljive promocije u suradnji s našim partnerima.  

Time restaurant&bar

Sada kada smo vam otkrili još jedno zaista sjajno mjesto u Zagrebu, ne ostaje vam ništa drugo nego da provjerite jesmo li zaista bili u pravu.