Slastičarnica Magnolija predstavila tortu "Santa Clara"

| Wine and dine |

Magnolija slastičarna, torta Santa Clara

Neku veče, lijepu kasnojesensku, a toplu postojanu, poruči mi moja prijateljica Jasmina Bagarić da svratim do Magnolie u Trakošćanskoj ulici, jer eto uđoše u drugu godinu poslovanja pa da se to proslavi, a u to ime ide i prezentacija torte "Santa Clara", spravljene od sasvim posebne vrste likera od višnje.

Kada su torte u pitanju, ne mogu odoljeti... tako sam s prijateljicom svratila, i ne samo svratila... Moja dijeta tog dana pala je u vodu...

Magnolija slastičarna, liker Santa Clara
Magnolija slastičarna, liker Santa Clara

Magnolia je blistala, osvijetljena svijećama i lampionima, a posebnosti ugođaja doprinijeli se prekrasni cvjetni aranžmani, poslije čujem Cvjetne galerije RL. Svaka čast! Teško je bilo razlučiti gdje prestaje cvijet, a gdje počinju slastice. Na stolu tople slavonske kiflice, (mi u Zagrebu to pecivo zovemo " prutići", a Slavoncima su prutići nešto čime kažnjavaju djecu, tj. Šibe), tortice, Santa Clara, cupcake-ovi, također s višnjama i višnje u likeru, prekrasne arome punog višnjevog okusa. Mnoštvo Zagrepčana, prijatelja osobnih i magnolijinih prijatelja, sa čašama u ruci pijuckajući Santa Clara likere, osim višnje, cimet, bazga liker, zimski liker (prekrasne arome), i da, liker od limuna, a sve to ponudjeno uz sweet fingers belgijske čokolade i višnje Santa Clara.

Jasmina Bagarić s mamom Rosandom Jelinić
Jasmina Bagarić s mamom Rosandom Jelinić

A moja prijateljica i njezina mama i Jelena Santa Clara blistaju od zadovoljstva i ponosa.
Jedno divno i ugodno druženje...