Savršeni božićni keksići - Husari

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Husari by Suzy Josipović, Mama zna
Husari

Ovaj receptić za ukusne božićne keksiće HUSARE, (Oči, gumbi, dugmad) je od moje sestre Lane, koja ih pravi već godinama svaki Božić. Nestanu u trenu... nekad su s orasima, nekad lješnjacima, a nekad s bademima, ali bilo koja varijanta je top.

Husari by Suzy Josipović
Husari

Vrijeme pripreme: 50-ak minuta

Vrijeme stajanja tijesta: 90 minuta

Vrijeme pečenja: 15 minuta

Temperatura pećnice: 180C

  • 50 dag brašna
  • 15 dag mljevenih oraha, badema ili lješnjaka
  • 25 dag putra
  • 15 dag šećera
  • 1 štapić vanilije
  • 3 žumanjka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limun
  • Voda – po potrebi
  • Marmelada

Posipanje:

  • Šećer u prahu
Husari Suzy
Husari

Pomiješajte brašno, ribanu koricu limuna, vaniliju, šećere, putar i žumanjke te na kraju i mljevene orahe i zamijesite glatko tijesto. Zamotajte tijesto u foliju i stavite u hladnjak na 90 minuta. Zagrijte pećnicu na 180C.

Rukama oblikujte kuglice i slažite ih u kalup obložen masnim papirom. U sredinu svake kuglice udubite rupu. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici 15 minuta. Kada se ohlade, udubljena punite zagrijanom marmeladom i pospite štaub šećerom.

Husari
Husari