Samsung predstavio nove napredne kuhinjske uređaje

| Wine and dine |

sAMSUNG cHEF KOLEKCIJA

Tvrtka Samsung Electronics predstavila je jučer novu liniju vrhunskih kućanskih uređaja koja omogućava korisnicima da nadziru i usavrše kompletan proces kuhanja od početka do kraja. Zahvaljujući znanjima i iskustvu vodećih svjetskih kuhara, nove linije hladnjaka razvijene su kako bi se omogućila priprema i čuvanje osjetljive hrane uz maksimalnu brigu o svježini namirnica.  

"Ako postoji jedna riječ kojom bi se opisao naš pristup u 2014., to je strast. Bilo da se radi o kuhanju i zabavi ili održavanju doma čistim i vrijednim divljenja, strast naših korisnika nas tjera da razvijamo inovativne i nadahnute proizvode upotpunjene vrhunskim dizajnom"- izjavio je Kevin Dexter, viši potpredsjednik prodaje i marketinga odjela kućanskih uređaja u Samsung Electronics America tijekom CES sajma elektronike u Las Vegasu.

Tako s posebnim naglaskom na inovacije i dizajn Samsung Chef Collection hladnjak RH9900 predstavlja značajan iskorak u čuvanju hrane svježom, njezinom skladištenju, organizaciji i pripremi obroka. Jedna od ključnih spoznaja koju su kuhari iz Samsungovog kuharskog kluba (Club Des Chefs) otkrili jest da profesionalci vole kada im riba i meso prije kuhanja zadrže optimalnu temperaturu. Stoga je poseban odjeljak dizajniran u novom hladnjaku, kako bi se omogućilo da se određene namirnice poput ribe optimalno ohlade na temperaturi od -1C čime se održava kvaliteta i okus ribe. 

Samsung hladnjak iz Chef kolekcije
Samsung hladnjak iz Chef kolekcije

Samsung je razvio I nove inovacije za kuhanje i pripremu obroka. Novi električni štednjak NE58H9950 nudi sve mogućnosti prethodnih modela uz dodatnu mogućnost spremanja dva različita obroka na dvije različite temperature istovremeno. Tako je korisnicima na raspolaganju sofisticirani sustav kontrole pećnice i još precizniji regulator temperature kako bi se korisnicima omogućilo jednostavno spremanje kulinarskih delicija.    

Samsung pećnica iz Chef kolekcije
Samsung pećnica iz Chef kolekcije

Nova Samsungova najnovija perilica posuđa revolucionarna je i mijenja način pranja prljavog posuđa kao niti jedan prethodni model. Tradicionalni sustavi perilica koriste rotacijske četke koje ne dopiru do svih rubova. Samsungova tehnologija WaterWall koristi linearni mehanizam na dnu perilice kako bi se osigurao snažni pritisak vode tijekom cijelog ciklusa pranja.

Samsung perilica suđa
Samsung perilica suđa

Dani stalnog otvaranja hladnjaka i sortiranja nepreglednih polica i odjeljaka sada su prošlost uz novi Samsungov Food Showcase hladnjak. Uz pametna rješenja za pohranu i organizaciju, ovaj hladnjak posjeduje vanjska prozirna vrata sa ShowCase odjeljkom podijeljenim u tri zone: gornja zona u kojoj se pohranjuju namirnice poput sireva i umaka, srednja zona za pića i grickalice te donja zona za sokove i voće.  

Samsung hladnjag Food showcase
Samsung hladnjag Food showcase

Pored vrhunskih kuhinjskih uređaja iz Chef kolekcije, Samsung je svojim korisnicima za lakše čišćenje i održavanje doma predstavio samostojeći usisivač Motion Sync, koji se odlikuje inovativnim sustavom razdvajanja kako bi korisnicima omogućio da lako počiste teško dostupna mjesta i kutove.

Samsung usisač
Samsung usisač

Nova Samsungova perilica rublja i sušilica nudi korisnicima veliki kapacitet uz malu potrošnju energije. Čak i prilikom pranja velikih količina rublja dovoljno je koristiti samo jedan ciklus pranja kako bi sve rublje bilo savršeno čisto. Ciklus pranja brži je zahvaljujući velikom bubnju i SuperSpeed tehnologiji koja pere brže bez gubitka performansi. Rezultat je savršeno čisto rublje u samo 30 minuta, čime korisnici štede više od tri sata tjedno. WF9000 dobio je certifikat ENERGY STAR Most Efficient 2014, a opremljen je i visoko učinkovitom LED rasvjetom u bubnju perilice i sušilice za bolje osvijetljenje i dodatne uštede energije. 

Samsung perilica i sušilica rublja
Samsung perilica i sušilica rublja