Recept: Kako napraviti najbolju toplu čokoladu kod kuće?

| Wine and dine |

Svi se možemo složiti da ništa ne ide bolje uz hladne dane kao šalica tople čokolade. Topla čokolada nije samo napitak; ona je prava utjeha u šalici, a posebice u hladnim jesenskim i zimskim danima. I dok je svojevrstan gušt naručiti toplu čokoladu u nekom cozy kafiću, priprema tople čokolade kod kuće može biti brz i jednostavan način za uživanje u ovom slatkom napitku u toploj atmosferi vlastitog doma.

Recept za najbolju toplu čokoladu kod kuće

Uz nekoliko jednostavnih koraka i osnovne namirnice koje vjerojatno već imate kod kuće, možete napraviti ovaj savršeni zimski napitak koji grije i tijelo i dušu. Bilo da želite ugodnu večer uz dobru knjigu ili mali desert nakon obroka, domaća topla čokolada uvijek je savršen izbor, a recept koji donosimo u nastavku ovom napitku daje kremastu teksturu i intenzivan okus prave tamne čokolade, uz mogućnost dodavanja suptilnih nota vanilije ili espressa za dodatnu dubinu okusa.

Recept za najbolju toplu čokoladu kod kuće

Sastojci:

  • 3/4 šalice mlijeka
  • 1/4 šalice vrhnja za šlag
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 115 g tamne čokolade, nasjeckane
  • Prstohvat soli

Prema želji:

  • 1/4 žličice espresso praha
  • Malo ekstrakta vanilije

Upute:

  1. U lončiću zagrijte mlijeko i vrhnje za šlag na srednjoj vatri dok se ne pojave sitni mjehurići.
  2. Smanjite vatru, dodajte nasjeckanu čokoladu, šećer i prstohvat soli. Po želji dodajte espresso prah i vaniliju.
  3. Neprestano miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smjesa ne postigne kremastu teksturu.
  4. Ulijte toplu čokoladu u šalicu i, za dodatni okus, prelijte s malo pjene od vrhnja te pospite ribanom čokoladom.
Recept za najbolju toplu čokoladu kod kuće

Savjet za posluživanje: Po vrhu možete dodati "seafoam" kremu (pjenu od vrhnja) za dodatnu svilenkastu teksturu, a naribana čokolada pruža dodatni čokoladni okus.