
Žene pokreću svijet i čine ga boljim mjestom, a njihovu snagu hrabrost i ljepotu bi trebalo slaviti svaki dan. No činjenica je da to ne činimo dovoljno, stoga je naša talentirana sous chefica Jana Zubonja osmislila meni povodom Dana žena, kako bi se na taj način barem simbolički odužili damama za sve ono što neumorno rade tijekom godine. Slobodnih mjesta za večeru koja će se održati 8. ožujka s početkom u 19h sve je manje, stoga rezervirajte odmah na 01/4666-999, kako bi mogli uživati u jedinstvenom gastronomskom doživljaju – od žene ženama u restoranu Baltazar.

Tamara Čimbur Kvesić, suvlasnica i direktorica restorana Baltazar izjavila je sljedeće: „Restoran Baltazar je u svoje 43 godine postojanja postao zagrebački hram gastronomije, a za to je dobrim dijelom zaslužna vjera u zaposlenike i konstantan rad na njihovom usavršavanju. Tako smo našoj mladoj i talentiranoj sous chefici Jani Zubonji pružili priliku da osmisli višeslijedni meni povodom Dana žena i ona je odgovorila na sjajan način. Ponosni smo na našu Janu, Ružu i sve druge žene koje su svoju snagu, talent i kreativnost uložile u održavanje Baltazara na vrhu sve ove godine.“

Večernji meni koji potpisuje Jana Zubonja sastoji se od 4 slijeda, a započinje s dva morska jela: carpacciom od brancina s matovilcem, mangom i pestom od bosiljka, nakon čega slijede jakobove kapice s čipsom od pancete, sušenom cherry rajčicom i sokom od limete. Glavno jelo su pačja prsa s dinstanim ljubičastim kupusom, kremom od jabuke i prokulicama i pačjim demi-glaceom, a kao šećer na kraju tu je mousse od tamne čokolade s crumbleom s orasima, gelom od crvene naranče i kristaliziranim đumbirom.

Jana Zubonja, sous chefica u restoranu Baltazar, istaknula je sljedeće: „Premda je osmišljavanje menija u gastronomskoj instituciji kao što je restoran Baltazar velika odgovornost, svjesna sam da je u kulinarstvu potrebno neprestano pomicati vlastite granice. Stoga sam jako zahvalna na povjerenju koje mi je vodstvo ukazalo te se nadam da će gosti Baltazara za Dan žena, a naročito žene, uživati u mom prvom autorskom meniju."