Kraljica zdravlja i vitalnosti, slasna jesenska buča osvojila je glavnu cheficu Anu i njezin tim koji je kreirao prigodni menu s finim slanim jelima i slasticama koje su od danas u ponudi Le Bistro restorana u zagrebačkoj Esplanadi.
Ana je naglasila: 'Buča je jedna od mojih omiljenih namirnica. To je pravi jesenski plod koji dolazi u raznim veličinama, okusima i bojama, a mogućnosti pripreme su zaista brojne. U svojim jelima nastojim uvijek iskoristiti gotovo svaki dio namirnice koja u ovo tmurno doba godine oduševljava svojom izvanrednom kvalitetom i okusom, a skriva i mnoga ljekovita svojstva. Buča oduševljava svojom teksturom, pa je pogodna za pripremu raznih kombinacija slanih jela i deserata, a uz dodatak začina postaje neodoljivo privlačna.' .
Promotivni jelovnik Le Bistroa obiluje maštovitim jelima, od okrepljujuće kremaste juhe od buče s dodatkom prženih bučinih sjemenki i fine pjene od bučinog ulja, prhka tortice punjene kremom od buče, kardamom i hrskavom pancetom, zavodljivog kremastog rižota s bučom, pečenom skutom i maslinovim uljem do slasne karamelizirane buče s javorovim sirupom u kombinaciji s kremastom burratom i prženim lješnjacima. Selekcija je to koja će razveseliti sve istinske gurmane.
Slastice poput panna cotte od buče s muškatnim oraščićem i gelom od kakaa, hrskavog crème brûléea s bučom i vanilijom ili sladoleda od bijele čokolade i kandirane buče s prahom od bučinih sjemenki osvježit će sive, kišne dane, a selekcija vina poznatih hrvatskih vinara poput Koraka, Tomca i Frankovića po preporuci šarmantnog osoblja Le Bistroa dodatno će oplemeniti bogatstvo okusa i zaokružiti priču o domaćim jesenskim bučama.
Promotivni jelovnik od buče u ponudi je od 6. studenog 2019. i trajat će naredna dva tjedna, po raspoloživosti svježih namirnica. Rezervacija stola moguća je putem telefona na 01 4566611 ili putem e-maila lebistro@esplanade.hr, a radno vrijeme Le Bistroa je svaki dan od 9 ujutro do 23 sata navečer.
Uz promotivni jelovnik, Le Bistro, u svakodnevnoj ponudi ima à la carte doručak, à la carte jelovnik za ručak i večeru, gluten-free menu, dječji menu te dnevni menu od tri slijeda jela po izboru chefice kuhinje, uz čašu vina, kavu ili čaj po cijeni od 160 kn. Vege i halal jela posebno su obilježena u jelovnicima.
Osim toga, Esplanadin ambijent francuskog šika svakodnevno poziva goste na uživanje u vrhunskoj kavi, poznatim Esplanade štruklima i dnevnoj selekciji primamljivih kolača koja je dostupna i u ponudi za van.
Promotivni jelovnik pronađite ovdje .