Pripremite zimnicu: donosimo vam najbolji recept za ajvar

| Wine and dine |

Recept za ajvar

Kraj ljeta znači samo jedno: pripreme za zimu što najčešće podrazumijeva pripremu hrane za zimu. Zimnica se sastoji od mnogi stvari kao što je pekmez, kiseli krastavci, cikla, turšija no vjerojatno svima najdraži dio zimnice je ajvar. Nema boljeg od domaćeg ajvara zato vam mi u nastavku donosimo recept za ajvar.

Recept za ajvar

Recept za ajvar
Sastojci:
- 5 kg crvene rog paprike
- 1,5 kg patlidžana
- glavica češnjaka
- sol prema ukusu
- 500 ml ulja
Paprike i patlidžane ispecite u pećnici. Kad su paprike pečene, stavite ih u plastičnu vrećicu i dobro zatvorite zato što će vam para koja se stvori olakšati odvojiti kožicu od mesa paprika što će vam pomoći u guljenju paprika. Osim kožice, s paprika maknite i peteljke te sve koštice. Ogulite koru i s patlidžana. Povrće sameljite na mašini za mljevenje mesa. U veliku što širu posudu ulijte 500 ml ulja te popržite usitnjeni češnjak pa stavite povrće. Neprestano morate miješati kako vam ne bi zagorjelo. Kad tekućina ispari došao je kraj kuhanja ajvara. Ajvar punite u vruće, u pećnici sterilizirane staklenke koje morate vrlo dobro zatvoriti. Čuvajte ih na hladnom i tamnom mjestu.