Ljetu još uvijek nije došao kraj što nam potvrđuju i visoke temperature ovih dana. Za vrijeme toplinskog vala odgovara nam lagana i osvježavajuća hrana. Vjerujemo kako ne postoji više osvježavajuća namirnica od limuna. Iako limun više vežemo uz slatka jela otkrili smo kako limun može biti i odličan sastojak u slanim jelima. Ovoga ljeta jedno od omiljenih jela bila nam je lagana i osvježavajuća tjestenina s limunom za koju u nastavku možete pronaći recept.
Recept za tjesteninu s limunom
Sastojci:
- 340 g špageta
- 1 veliki limun, sok i korica
- 3 žlice maslinovog ulja
- 30 g parmezan
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
- sol
- papar
- svježi peršin
- maslac
- malo škrobne vode
Na zagrijano ulje i rastopljeni maslac u tavi dodajte sitno nasjeckan češnjak, limunovu koricu i limunov sok. Dodajte parmezan i škrobnu vodu u kojoj se kuhala tjestenina. Dodajte sol i papar. Promiješajte da se sve sjedini i pustite da zakuha. Ubacite tjesteninu i dobro promiješajte kako bi se sve sjedinilo. Po tjestenini posipajte svježi peršin.