Pet razloga zbog kojih je čokolada dokazano savršena hrana

| Wine and dine |

Čokolada ima svoje poklonike širom svijeta. Počeci su vezani uz riječ xocoatl što bi u slobodnom prijevodu značilo gorka voda, a još ni sami lingvisti nisu sigurni kojeg je porijekla riječ. Nudimo vam pet znanstvenih razloga koje dokazuju da  je čokolada savršena hrana.

1. Čokolada sadrži triptofan, kemijsku supstancu koja postoji u mozgu i koja se koristi za produkciju – serotonina. Visoki nivoi serotonina stimuliraju lučenje endorfina, i proizvode osjećaj ushićenja. Serotonin se nalazi i u antidepresivu Prozacu, a umjetna droga Ecstasy proizvodi svoj efekt povećavanjem nivoa serotonina u mozgu. Tako da možete izabrati: antidepresivi, ilegalne droge ili čokolada.

2. Čokolada također sadrži i kemikaliju pod nazivom feniletilamin. Visoki nivoi ovog neuro-odašiljača pomažu u stvaranju osjećaja privlačnosti, uzbuđenja i vrtoglavice. Feniletilamin funkcionira tako što stimulira centre za uživanje u mozgu i dostiže najveću vrijednost tijekom orgazma. 

3. Čokolada može pomoći u borbi protiv srčanih bolesti jer sadrži kemikalije koje se zovu flavinoidi, koji prorjeđuju krv, te na taj način sprječavaju pojavu začepljivanja krvnih žila. Svi ovi predivni osjećaji zadovoljstva koje nam čokolada daje, a uz to je i zdrava za srce. Ovo postaje sve bolje i bolje, zar ne? 

4. Žudnja za čokoladom tijekom trudnoće može indicirati moguću blagu anemiju. Možete to nazvati i ranim upozorenjem vašeg tjelesnog sustava. Čokolada sadrži željezo, a ovo može biti način na koji organizam koji je trudan signalizira niske nivoe željeza. Zbog toga jedite čokoladu! Ona je dobra za vaše dijete.

5. Čokolada sadrži magnezij, koji je poznat po tome da ublažava simptome PMS-a. Kalcij to također radi, a on se može pronaći u mlijeku. Stoga, ako vas muči PMS, pojedite čokoladni kolač i pojedite čašu mlijeka i odmah ćete se osjećati bolje!