Otkrivamo vam kako napraviti najbolju tursku kavu kod kuće

| Wine and dine |

Trikovi zbog kojih ćete skuhati najbolju tursku kavu

Bez kave većina nas ne može zamisliti niti jedan dan. Iako svatko ima omiljenu vrstu kave te je svatko voli piti drugačiju ipak i dalje postoje ljubitelji turske kave koju većina nas sprema kod kuće.
Kako bi turska kava bila fina mora biti dobro napravljena, a mi vam u nastavku otkrivamo kako napraviti savršenu tursku kavu.

Trikovi zbog kojih ćete skuhati najbolju tursku kavu

Ono bez čega nećete moći napraviti savršenu tursku kavu su voda i mljevena kava, a po ukusu u nju možete dodati šećer ili mlijeko no to nije nužno. Vode vam je potrebno onoliko koliko ćete popiti što u pravilu znači da ako želite napraviti samo jednu šalicu kave onda vam je dovoljna šalica vode koju trebate staviti u džezvu. Važna stvar je da kavu trebate staviti tik prije nego što voda provrije. Džezvu maknite sa štednjaka te stavite kavu na jednu šalicu vode ide jedna puna žličica kave. Kada ste stavili kavu u vodu promiješajte i vratite na štednjak kako bi provrela. Kada kava provrije maknite je sa štednjaka te postupak ponovite još dva puta jer okus kave najbolji je kada ona provrije tri puta. Zatim kavu ulijete u šalicu te po želji dodajte šećer i/ili mlijeko.