Ovih 5 stvari nikako ne smijete stavljati u mikrovalnu

| Wine and dine |

Ovo su stvari koje ne smijete stavljati u mikorvalnu

Mikrovalnu koristimo gotovo svakodnevno i volimo je upravo zbog brzog i jednostavnog načina korištenja. Odlično nam dođe kada smo u žurbi i trebamo nešto pojesti, odnosno podgrijati na brzinu. No, pojedinci govore kako mikrovalna nikako nije zdrava i kako bismo je trebali izbjegavati u širokom luku. Iako smo svjesni da postoje i zdravije alternative, nećemo je prestati koristiti jer nam je jako korisna. Ipak, postoje neke stvari koje nikako ne biste smjelli stavljati u mikrovalnu, jer bi mogle dovesti do opasnih posljedica.


1. Aluminijska folija
Vjerujemo kako je ova stvar vrlo jasna svima, ali nikome nije naškodilo malo ponavljanja. Dakle, aluminijsku foliju nikako ne smijete stavljati u mikrovalnu pećnicu te bi je obavezno trebalo maknuti prije podgrijavanja hrane jer bi mogla zaiskriti i izazvati požar.


2. Ambalaža od stiropora
Hrana iz dostave često stigne u ambalaži od stiropora no ni nju nikako nemojte stavljati u mikrovalnu. Stiropor je vrsta plastike, a plastika prilikom zagrijavanja ispušta štetne tvari koje nisu dobre po vaš organizam. 

3. Jaja u ljusci
Jaja u ljusci ne biste trebali kuhati i pripremati u mikrovalnoj jer bi zbog pare koja se nakuplja ispod ljuske moglo doći do puknuća jajeta.


4. Voće
Kod voća vrijedi ista stvar kao i kod jajeta. Dakle, prilikom zagrijavanja u mikrovalnoj bi moglo doći do raspuknuća.


5. Ljute papričice
Ljute papričice prilikom zagrijavanja ispuštaju kemijski spoj koji bi mogao izrazito nadražiti vaše oči i nos čim otvorite vrata mikrovalne, tako da bi i ovu namirnicu trebalo izbjegavati stavljati u mikrovalnu pećnicu.