Italija je ljetna destinacija iz snova. Sunce, more, plaže, talijanski vibe i dobra hrana je sve što nam treba kako bismo uživali u godišnjem odmoru. Internet je zaludio desert koji je poznat na Amalfi obali, a koji nije ugodan samo nepcima već i oku jer je vrlo simpatično serviran. Naime riječ je o desertu serviranom u limunu za koji vam recept donosimo u nastavku.
Recept za desert serviran u limunu
Sastojci:
- 3 limuna
- 160 grama šećera
- 600 ml vrhnja za šlag
Naribajte koricu limuna no naribajte samo žuti dio kore kako vam korica limuna ne bi bila gorka. Limun po dužini prepolovite na pola i izdubite. Koru limuna nemojte baciti jer ćete u njoj servirati desert. Unutrašnjost limuna koju ste izdubili iscijedite. U loncu pomiješajte šećer, vrhnje za kuhanje, limunovu koricu i limunov sok. Kuhajte na laganoj vatri dok ne zakipi, a zatim procijedite smjesu. Procijeđenu smjesu stavite u kore od limuna te stavite na hlađenje najmanje tri sata.