Nutella na 10 ukusnih načina

| Wine and dine |

Nutella

Iako je Nutella prvi put izašla na tržište 1964. godine, njezina preteča, namaz Supercrema, postojao je od 1951. Supercrema je razvijena iz prethodnog proizvoda, Paste Gianduje, stvorene 1946. godine od Pietra Ferrera, osnivača tvrtke. Glavni sastojak, lješnjak, tipični je proizvod pokrajine u Pijemontu iz koje potječe obitelj Ferrero.

Svi ti proizvodi bili su preteče ovom današnjem, mješavini čokolade i lješnjaka razvijenoj u Italiji poslije pretjeranih poreza na kakaovac koji su onemogućavali normalnu proizvodnju čokolade. Ok, dosta o činjenicama, svi znamo što je Nutella i nije nas briga otkud je i otkad je.

Teško ćete naići na nekoga tko ne voli Nutellu jer nema osobe koja ne uživa u ovom finom i kremastom čokoladnom namazu. Najbolje ju je držati na sobnoj temperaturi, a usput pogledajte u galeriji par ideja kako na fini način koristiti ovaj svima omiljeni namaz.