Novo mjesto koje obožavamo: Buzz bar

| Wine and dine |

Novo mjesto koje obožavamo: Buzz bar

U Zagrebu se svakoga mjeseca otvara novi restoran, klub ili kafić, no rijetko za koji se može reći da zaista ima dušu. Većina prostora ima trendi interijer, raznoliku ponudu i prosječne cijene, no nema određenu toplinu koja bi vas vukla natrag. Upravo smo u takav kafić ušetali prošloga tjedna i sasvim se ugodno iznenadili. Iako postoji tek nekoliko mjeseci, ima stalne goste i atmosferu koja se rijetko gdje susreće: Pričamo o Buzzu, novom baru u Preradovićevoj 30 koji će vas zavesti već na ispijanju prve kave.

Buzz bar je u vlasništvu tri zagrebačka poduzetnika koji se vole pohvaliti samo činjenicom da se aktivno (i uspješno!) bave sportom, a svu pažnju usmjeravaju na kafić koji je plod višemjesečnog truda i ulaganja; Upravo se ta strast osjeti u samom ambijentu. Ovaj bar uređen je u retro stilu, s naglašenim ciglenim zidovima, drvetom i detaljima od staroga zlata, a njegov interijer savršeno prikazuje ono što predstavlja: Opuštenu atmosferu u kojoj se svaki gost osjeća kao kod kuće.

Novo mjesto koje obožavamo: Buzz bar
Buzz bar

Upravo su najponosniji na svoj koncept friendly bara gdje kroz mnoštvo sitnica pokušavaju međusobno upoznati svoje goste i pružiti im atmosferu zabavljanja u vlastitom dnevnom boravku. Osim što imaju koncept "dijeljenja stola" gdje pozivaju goste da podijele stol sa strancima i upoznaju se, oni su i pet friendly pa možete nesmetano sa sobom na dnevni sastanak povesti i kućnog ljubimca, koji će u Buzzu uvijek imati spremne posudice za vodu i hranu.

Ono što bi mi izdvojili kao najveće blago Buzza je činjenica da od utorka do subote imaju zabavne programe navečer, a svaka od večeri ima i live svirku. Baš svaki dan možete doletjeti na čašu dobroga vina i uživati u hitovima staroga rocka, 80-ih ili stare strane i domaće alternativne glazbe, čime se ovaj kafić izdvaja po ponudi od većine mjesta u Zagrebu.

Cijene pića su prihvatljive i prosječne za širi centar Zagreba - primjerice kava je 10 kuna, a toliko koštaju i rakije, no srijedom nude sva žestoka pića po cijeni od 8 i 10 kuna, a slične akcije imaju i vikendom. Simpatičan bonus koji imaju je čvarak! Vjerovali ili ne, kao snack često nude i domaće čvarke pa se iz šale s Buzzom često povlači ona "zna se gdje se jede najbolji čvarak". Osim toga, u baru je dozvoljeno pušenje, radno vrijeme je do 2 ujutro, imaju wi-fi, a osoblje je vrlo uslužno i pristupačno.

Novo mjesto koje obožavamo: Buzz bar
Buzz bar

Za kraj vas još samo možemo pozvati da im se pridružite večeras na Crabbies partyju, gdje će se puštati domaći i strani pop i rock u live izvedbi benda Tune Up, a gdje ćete moći probati novo pivo s okusom Crabbies po cijeni od 20 kuna, te Crabbies s vodkom za 30 kuna. Sve što trebate povesti je osmijeh i pozitivu, jer ulaz je besplatan.

Vjerujemo da ćete već nakon prvoga posjeta osjetiti ono o čemu pričamo; Energija u Buzzu je zarazna.