Iako većina obožava slatko ima i nekih kojima je jednostavno draže slano. Kada pričamo o slatkim užicima na pamet na većini vjerojatno padnu palačinke jer nema tko ih ne voli. No za one koji više preferiraju slano, u nastavku, vam donosimo recept za slane kineske palačinke koje su nas oduševile.
Recept za slane kineske palačinke
- 400 g glatkog brašna
- 2,5 dl vruće vode
- 1/2 žličice soli
- 3 mlada luka ili poriluk
- prstohvat soli
- maslinovo ulje
Pomiješajte brašno, sol i vruću vodu te umijesite tijesto. Ostavite neka odstoji pola sata .Tijesto podijeliti na 6 loptica te svaku razvaljajte dok ne postane tanka. Premažite maslinovim uljem, pospite narezanim mladim lukom, posolite te zarolajte u palačinku. Palačinku zatim zarolajte u krug i ostavite neka odstoji nekoliko minuta. Valjkom za tijesto tanko razvaljajte i pecite na nauljenoj tavi oko 2 minute sa svake strane.