Napokon možemo na aperitivo i u Zagrebu – kokteli, zalogaji i zalazak sunca u srcu grada

| Wine and dine |

Kad sunce počne padati, a grad lagano uspori ritam, mnogi od nas požele kutak mira, dobru čašu vina i nešto fino za gricnuti – idealno u ugodnom društvu. E pa imamo dobre vijesti: Zagreb je konačno dobio pravo mjesto za proljetna i ljetna predvečerja u talijanskom stilu! Predstavljamo vam Aperitivo@Molino – novi gastro-ritual koji donosi čisti užitak i šarm la dolce vite, smješten u restoranu i baru Molino na drugom katu Kaptol centra.

Aperitivo@Molino

S prvim najavama da Zagreb dobiva autentično talijansko iskustvo aperitiva – laganog popodnevnog uživanja u piću i zalogajima prije večere – mnogi su s nestrpljenjem dočekali otvaranje. Aperitivo@Molino službeno starta 15. travnja, a odvijat će se od ponedjeljka do petka, od 17:00 do 19:00 sati, u elegantnom interijeru i još ljepšoj velikoj terasi s pogledom i zelenilom koje pruža pravi osjećaj mira usred gradske vreve. Ljeti će se ovo opuštanje produljiti i do 20 sati, što znači da nas čeka dugo i ukusno ljeto.

A za one kojima centar grada nije usput – dobra vijest je da će se aperitivo moći iskusiti i u njihovoj drugoj lokaciji u Point centru na Vrbanima.

Aperitivo@Molino

Pića koja bude apetit i osmijeh

Karta pića pažljivo je osmišljena da zadovolji sve ukuse, ali i da ostane vjerna talijanskoj filozofiji uživanja. Na njoj se ističe čak sedam različitih spritzeva, podijeljenih u tri kategorije:

  • Klasični: Aperol, Campari i Hugo
  • Moderni & gourmet: Limoncello, Black Hugo, Vermouth
  • Lokalni twist: spritzevi s Teraninom i Antiqueom

Za ljubitelje koktela tu je i izbor od osam provjerenih favorita – od Negronija i Mojita do Espresso Martinija, Gin Tonica u tri varijante te Whiskey Soura i London Mulea.

Aperitivo@Molino

Posebno se ističe ponuda pjenušavih vina na čaše, uključujući i šampanjac Allart & Fils Brut Réserve, vrhunski prosecco Col de’ Salici i domaće zvijezde poput Puklavca, Kolarića i Šember Roséa. Ljubitelji vina uživat će i u odličnoj selekciji bijelih i crvenih etiketa, kako hrvatskih tako i talijanskih i francuskih klasika.

Zalogaji na domaćoj focacci – pravo malo putovanje u Italiju

No, ono što čini Aperitivo@Molino potpunim doživljajem su pažljivo osmišljeni zalogaji koji se serviraju na svježe pečenoj domaćoj focacci. Svaki zalogaj donosi harmoniju okusa i kvalitetnih sastojaka, a ponuda će se mijenjati sezonski.

Aperitivo@Molino

U prvoj postavi tu su prave mediteranske delicije: burrata, mozzarella, stracciatella, taleggio, slatki pršut di Parma, mortadela iz Bologne, milanske salame, beef tagliata… Tu su i pizze ripiene – punjene polovice pizze s kreativnim nadjevima, odlične vegetarijanske opcije s tikvicama, paprikama i patlidžanom, te nezaobilazni arancini i riblji zalogaji s hobotnicom, inćunima i lososom. Svi sastojci su svježi, autentični i vidljivo visoke kvalitete – većina se može i pogledati u vitrini unutar restorana, što dodatno pojačava osjećaj povjerenja i zadovoljstva.

Aperitivo@Molino

Malo povijesti za potpuni doživljaj

Koncept aperitiva seže još u stari Rim, gdje su imućni Rimljani uživali u “gustatiu” – predgozbenom obredu. Moderna verzija oblikovana je u Torinu 1786. kada je stvoren prvi vermut, a kasnije je aperitivo postao neizostavan dio svakodnevice u Milanu, Firenci i drugim talijanskim gradovima. Za razliku od “happy houra”, talijanski aperitivo nije samo piće po sniženoj cijeni – to je ritual, doživljaj, druženje i istinsko opuštanje.

Aperitivo@Molino

Sada, zahvaljujući Molinu, možemo sve to doživjeti i u srcu Zagreba. Aperitivo@Molino nije samo novo mjesto za izlazak – to je poziv na usporavanje, uživanje i život punim plućima.

Vidimo se na terasi – spritz u ruke i neka počne aperitivo!