Muzejski restorani koje morate posjetiti

| Wine and dine |

Muzeji bi nam trebali, ako već nisu, biti nezaobilazna stanica kada posjećujemo nepoznate gradove i želimo naučiti više o njihovoj kulturi. Ipak, vrlo često nam se zna dogoditi da ogladnimo nakon šetanja po bespućima muzeja pa nema večeg veselja od onog kad saznamo da muzej ima i restoran. Ovaj put ne mislimo da sendviče i kavu već pravi restoran. Otvaranje ekslkuzivnih restorana u muzejima polako postaje trend, a mi vam danas donosimo 5 trenutno najpoznatijih  muzejskih restorana u Americi.

1. M. Wells Dinette, MoMA PS1, Long Island City, New York City 

M. Wells Dinette
M. Wells Dinette

Kad su Kanađani  Hugue Dufour i Sarah Obraitis prvi put otvorili restoran u Queensu, odmah je postao hit. Inovativna  kuhinja u atmosferi menze oduševila je kritičare, a ima i poveznicu s muzejem koji je otvoren u zgradi bivše osnovne škole.

2. Ammo, Hammer Museum, Los Angeles

Ammo
Ammo

Hammer Museum u Kaliforniji poznat je po impresionističkoj I post-impresionističkoj umjetnosti, a Ammo po isključivo zdravim i prirodno uzgojenim namirnicama koje koriste u svojoj kuhinji.  Zato nemojte otići iz Amma, a da ne probate bundevu, šparoge, zeleni češnjak I mladi luk.

3. Cafe Sabarsky, Neue Galerie, New York City 

Cafe Sabarsky
Cafe Sabarsky

Gustav Klimt i Egon Schiele pozdravljat će vas s muzejskih zidova, a Kurt Gutenbrunner vratiti u doba Habsburške monarhije i bečkg sjaja. Vlasnik restorana s Michelinovim zvjezdicama u maniri bečkog dječaka poslužit će vam šalicu kave na srebrnom poslužavniku, sacher tortu i svjetski poznatu bečku vruću čokoladu.

4. Mitsitam, Smithsonian National Museum of the American Indian, Washington, D.C. 

Mitsitam
Mitsitam

Omiljeni restoran kritičara hrane u Washingtonu iako se smjestio u središtu Amerike, pokušava svoje goste naučiti o običajima iz drugih dijelova Amerike. Stoga se nemojte iznenaditi ako cijeli meni bude u znaku zapadne hemisfere.

5. Cafe Asia, Asian Art Museum, San Francisco 

Asian Art Museum
Asian Art Museum

Ovo je jedan od onih restorana koji privlači goste koji nisu ni došli u muzej. Razlog tome je i prekrasna terasa na otvorenom, ali vjerujte nam, isplati se izdvojiti par dolara za ovaj impresivan presjek azijske kulture.