Mind dijeta: Hit dijeta zbog koje ćete biti pametniji

| Wine and dine |

Instagram / @marcritz

Dijeta koja vas istodobno čini vitkima i pametnima? Da, stvarno postoji! Budući da određena hrana nije samo niska u kalorijama, već i stimulira mozak.

Mind dijeta kombinacija je različitih dijeta i dozvoljava konzumaciju isključivo zdrave hrane. To uključuje hranu poput ribe, graha i orašastih plodova, ali ponekad se možete nagraditi i s čašom vina.

Kada je riječ o mind dijeti važno je potpuno izbjegavati nezdravu hranu. To uključuje brzu hranu, crveno meso i slatkiše, odnosno sve uzročnike visokog krvnog tlaka i dugotrajnog začepljenja arterija masnoćama. Umjesto toga, dijeta se oslanja na cjelovite žitarice, bobičasto voće i puno zelenog povrća. Ona odabire hranu koja je niska u mastima i ima hipotenzivna svojstva. S jedne strane pridonosi gubitku kilograma, a s druge strane utječu na mentalno zdravlje. Za međuobroke kada vas uhvati glad, Mind dijeta preporučuje posluživanje orašastih plodova i čaše vina koja stimulira cirkulaciju.

Instagram / @raw_manda

Možete jesti ove namirnice: povrće, bobičasto voće, cjelovita zrna, perad, ribu, grah, maslinovo ulje, vino, orašaste plodove.

Ne smijete jesti ove namirnice: slatkiši, brza hrana, pržena hrana, crveno meso, maslac, sir.

Instagram / @chelseadishes

Istraživači medicinskog centra Rush u Chicagu, otkrili su u studiji kako Mind dijeta snižava rizik od srčanog udara, pa čak i sprječava Alzheimerovu bolest. Prema istraživačima, mozak će vam biti gotovo osam godina mlađi, ako integrirate ovu vrstu prehrane u svoj svakodnevni život. Osim što ćete izgledati bolje, bolje ćete se i osjećati, a uz sve to bit ćete i pametniji