Kraljevsko jelo: donosimo vam recept za škampe na buzaru

| Wine and dine |

Recept za škampe na buzaru

Buzaru možete pripremiti od raznih morskih plodova no buzara sa škampima je zaista kraljevsko jelo. Volimo jesti i dagnje na buzaru no škampi su ipak nešto posebno.
Kada se želite počastiti ovoga ljeta neka vaš izbor padne upravo na buzaru sa škampima. Škampe na buzaru možete napraviti i kod kuće, a mi vam donosimo recept za najbolju buzaru sa škampima.

Recept za škampe na buzaru

Recept za škampe na buzaru
Sastojci:
-1 kg svježih škampi
-2 veće glavice crvenog luka
-4 režnja češnjaka
-5 dcl bijelog vina
-sol
-svježe mljeveni crni papar
-1 dcl ekstra djevičanskog maslinova ulja
-2 žlice prošeka ili konjaka
-šaka sitno sjeckanog peršina
-1 žlica krušnih mrvica
Narežite luk na sitne kockice baš kao i češnjak. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i stavite prvo luk pa češnjak te dobro prepržite. Dodajte škampe, malo promiješajte te sve zalijte vinom. Kuhajte sve 20 minuta poklopljeno na laganoj vatri. Dodajte prošek (ili konjak), usitnjeni peršin te krušne mrvice po želji (pazite da ne pretjerate s krušnim mrvicama jer će vam buzara biti pregusta). Popaprite, posolite pa pustite da kuha još 5 minuta.