Jeste li već probali popularni Mango Sticky Rice desert koji je naš omiljeni ljetni desert

| Wine and dine |

Donosimo vam recept za Mango Sticky Rice

Ljeto zahtjeva laganu hranu jer vrućine su nesnosne, a teka hrana nam samo otežava stvari. Isto tako je i kada su u pitanju deserti. Teške čokoladne deserte ostavljamo u zimi jer lagani voćni deserti su idealni za ljeto.
To najbolje znaju tajlanđani koji se nose s paklenim vrućinama, a baš od tamo dolazi naš favorit ovoga ljeta kada su u pitanju deserti. Riječ je o Mango Sticky Rice desertu, a ako ga već niste probali jednostavno morate. Iako na prvu zvuči pomalo neuobičajeno tvrdimo vam kako je ovo možda i najbolji ljetni desert koji ćete probati. Egzotična kombinacija riže koja daje kremastu strukturu, manga koji daje slatkoću te kokosa koji daje tropsku notu ovom desertu savršeni su spoj.

Donosimo vam recept za Mango Sticky Rice

Recept za Mango Sticky Rice
- 200 grama ljepljive riže
- 240 ml kokosovog mlijeka
- 100 grama bijelog šećera
- 1/4 žličice soli
- 2 zrela manga, oguljena i narezana
Isperite rižu hladnom vodom dok voda ne postane bistra, a zatim je potopite u vodi na sat vremena i pustite neka odstoji. Rižu ocijedite i stavite je u posudu za kuhanje na pari obloženu gazom ili krpom. Kuhajte rižu na srednjoj vatri oko 20-25 minuta, sve dok ne postane mekana odnosno dok ne bude skuhana. Dok se riža kuha na pari, pripremite umak od kokosa. U loncu pomiješajte kokosovo mlijeko, šećer i sol. Smjesu kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok se šećer ne otopi. Nakon što je ljepljiva riža kuhana, prebacite je u zdjelu te preko riže prelijte polovinu pripremljenog umaka od kokosa i nježno promiješajte te pustite da riža upije umak. Za posluživanje stavite obilnu porciju ljepljive riže s kokosom na tanjur. Uz rižu posložite kriške zrelog manga koji ste prethodno narezali. Preostalim umakom od kokosa prelijte mango i rižu.