Jeste li ikada probali baba ganoush? Ovaj namaz je trenutno hit na internetu

| Wine and dine |

Recept za Baba ganoush

Pod egzotičnim nazivom Baba ganoush krije se osebujan namaz od patlidžana i tahinija karakterističan za Bliski istok. Ovaj tradicionalni namaz od patlidžana se može naći u Jordanu, Libanu, Palestinu, Izraelu i Siriji, ali i dijelovima Turske, a od nedavno je postao jedna od najpopularnijih recepata na internetu.
Ovaj se namaz priprema vrlo jednostavno, a i brzo jer je za njegovu pripremu potrebni samo dvadesetak minuta. Također za pripremu vam je potrebno samo nekoliko sastojaka, a u nastavku vam donosimo recept za Baba ganoush.

Recept za Baba ganoush

Recept za Baba ganoush
Sastojci:
- 1 kg patlidžana
- 70 ml tahinija
- 3 režnja češnjaka
- 50 ml soka od limuna
- sol
- papar
Operite i osušite patlidžane te stavite na rešetku u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva i pecite po prilici sat vremena. Patlidžani su gotovi kada im središnji mesnati dio potpuno omekša. Omekšale patlidžane izvadite iz pećnice te pustite da se ohlade. Kada su ohlađeni, mekani dio odvojite od kore i stavite u sito koje smjestite iznad zdjele da se ocijede. Ocijeđene patlidžane premjestite u električni sjekač, dodajte protisnuti češnjak, tahini, limunov sok, začinite solju i paprom, te sve zajedno izradite u jednoličnu smjesu.