Ako ste ljubitelj cimeta i popularnog Lotus Biscoff okusa, ove rolice kombiniraju sve što volite u jednoj jednostavnoj, a opet magičnoj poslastici. Spoj mekanog tijesta, aromatičnog cimeta i bogatog Biscoff preljeva stvara desert kojem je teško odoljeti, a posebice u ovo blagdansko vrijeme.
Što čini ovaj recept posebnim?
- Tijesto: Osnova za rolice priprema se od klasičnih sastojaka poput brašna, mlijeka i maslaca, dok med i smeđi šećer daju dodatnu dubinu okusa.
- Punjenje: Kombinacija cimeta, smeđeg šećera i maslaca daje bogatstvo svakom zalogaju.
- Preljev: Kremasti sloj od krem sira, maslaca i Biscoff namaza savršeno se slaže s aromama cimeta.
- Topping: Završni dodir dolazi u obliku Biscoff keksa i dodatnog namaza za savršenu hrskavost i slatkoću.
U receptu za Biscoff cimet rolice naglašeni su jednostavni i ukusni sastojci koji ih čine savršenim blagdanskim desertom. Donosimo detaljne količine sastojaka za porciju od 8-10 cimet rolica.
Sastojci za tijesto:
- 32 g (1 žlica) meda
- 1 vrećica suhog kvasca
- 340 ml (1 1/4 šalice) mlijeka
- 525 g (3 šalice) glatkog brašna
- 55 g (3 žlice) smeđeg šećera
- 60 g (1/4 šalice) maslaca
- Prstohvat morske soli
Punjenje:
- 58 g (1/4 šalice) smeđeg šećera
- Prstohvat morske soli
- 1/2 žlice cimeta
- 80 g (1/3 šalice) maslaca
Glazura od Biscoff krem sira:
- 65 g (1/4 šalice + 1 žlica) maslaca
- 113 g (nepuna 1/2 šalice) krem sira
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 130 g (1 šalica) šećera u prahu
- 2 žlice Biscoff namaza
Završni dodaci:
- Biscoff namaz
- Drobljeni Biscoff keksi
Priprema rolica
- Pomiješajte toplo mlijeko s medom i kvascem te ostavite da se aktivira.
- U zdjeli pomiješajte brašno, smeđi šećer i prstohvat soli. Dodajte rastopljeni maslac i smjesu s kvascem, zatim mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
- Ostavite tijesto da se diže dok ne udvostruči volumen, zatim ga razvaljajte u pravokutnik.
- Premažite maslacem, pospite smeđim šećerom i cimetom te zarolajte. Izrežite na jednake komade.
- Posložite rolice u posudu za pečenje, pokrijte i pustite da ponovno narastu. Pecite dok ne poprime zlatnu boju.
Preljev i završni dodir
Dok se rolice peku, pripremite kremu. Umutite maslac, krem sir, šećer u prahu, vaniliju i Biscoff namaz. Kada se rolice malo ohlade, premažite ih kremom i ukrasite zdrobljenim Biscoff keksima.
Napomena: Savjetujemo posluživanje ovih rolica dok su još tople, uz šalicu kave ili čaja za potpuno uživanje.
Ovaj savršeni recept za cimet rolice s twistom pronašli smo na Instagramu kod @emilygough , djevojci koja je na društvenim mrežama poznata po svojim mekanim i ukusnim cimet rolicama. Ako ste više vizualni tip, objavila je i kratki video u kojem priprema upravo ove rolice.