Imamo recept za jednostavne i ukusne Biscoff cimet rolice koje će oduševiti ljubitelje slatkog

| Wine and dine |

Ako ste ljubitelj cimeta i popularnog Lotus Biscoff okusa, ove rolice kombiniraju sve što volite u jednoj jednostavnoj, a opet magičnoj poslastici. Spoj mekanog tijesta, aromatičnog cimeta i bogatog Biscoff preljeva stvara desert kojem je teško odoljeti, a posebice u ovo blagdansko vrijeme.

Što čini ovaj recept posebnim?

  • Tijesto: Osnova za rolice priprema se od klasičnih sastojaka poput brašna, mlijeka i maslaca, dok med i smeđi šećer daju dodatnu dubinu okusa.
  • Punjenje: Kombinacija cimeta, smeđeg šećera i maslaca daje bogatstvo svakom zalogaju.
  • Preljev: Kremasti sloj od krem sira, maslaca i Biscoff namaza savršeno se slaže s aromama cimeta.
  • Topping: Završni dodir dolazi u obliku Biscoff keksa i dodatnog namaza za savršenu hrskavost i slatkoću.

U receptu za Biscoff cimet rolice naglašeni su jednostavni i ukusni sastojci koji ih čine savršenim blagdanskim desertom. Donosimo detaljne količine sastojaka za porciju od 8-10 cimet rolica.

Biscoff cimet rolice

Sastojci za tijesto:

  • 32 g (1 žlica) meda
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 340 ml (1 1/4 šalice) mlijeka
  • 525 g (3 šalice) glatkog brašna
  • 55 g (3 žlice) smeđeg šećera
  • 60 g (1/4 šalice) maslaca
  • Prstohvat morske soli

Punjenje:

  • 58 g (1/4 šalice) smeđeg šećera
  • Prstohvat morske soli
  • 1/2 žlice cimeta
  • 80 g (1/3 šalice) maslaca

Glazura od Biscoff krem sira:

  • 65 g (1/4 šalice + 1 žlica) maslaca
  • 113 g (nepuna 1/2 šalice) krem sira
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 130 g (1 šalica) šećera u prahu
  • 2 žlice Biscoff namaza

Završni dodaci:

  • Biscoff namaz
  • Drobljeni Biscoff keksi
     

Priprema rolica

  1. Pomiješajte toplo mlijeko s medom i kvascem te ostavite da se aktivira.
  2. U zdjeli pomiješajte brašno, smeđi šećer i prstohvat soli. Dodajte rastopljeni maslac i smjesu s kvascem, zatim mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
  3. Ostavite tijesto da se diže dok ne udvostruči volumen, zatim ga razvaljajte u pravokutnik.
  4. Premažite maslacem, pospite smeđim šećerom i cimetom te zarolajte. Izrežite na jednake komade.
  5. Posložite rolice u posudu za pečenje, pokrijte i pustite da ponovno narastu. Pecite dok ne poprime zlatnu boju.

Preljev i završni dodir

Dok se rolice peku, pripremite kremu. Umutite maslac, krem sir, šećer u prahu, vaniliju i Biscoff namaz. Kada se rolice malo ohlade, premažite ih kremom i ukrasite zdrobljenim Biscoff keksima.

Napomena: Savjetujemo posluživanje ovih rolica dok su još tople, uz šalicu kave ili čaja za potpuno uživanje.

Ovaj savršeni recept za cimet rolice s twistom pronašli smo na Instagramu kod @emilygough , djevojci koja je na društvenim mrežama poznata po svojim mekanim i ukusnim cimet rolicama. Ako ste više vizualni tip, objavila je i kratki video u kojem priprema upravo ove rolice.