Hrvatski restoran na Beverly Hillsu!

| Wine and dine |

Restoran Doma, Beverly Hills

Tko kaže da Hrvatska gastronija nema svog predstavnika u LA-u? Zagrepčanka Sonja Perenčević (64) otvorila je novi chic restoran vrlo indikativnog nostalgičnog imena „Doma“ na Beverly Hillsu.

Još prije pet godina Sonja je kupila kultni restoran omiljen među holivudskim zvijezdama „Dan Tana's“ smješten u zapadnom Hollywoodu, od Beograđanina Dobrivoja Tanasijevića (78) zvanog Dan Tane i to za 6 milijuna dolara.

Prije par dana Sonja je s kćerkom Nikom otvorila na Beverly Hillsu novi restoran, hrvatski s mediteranskom kuhinjom, vrlo elegantan, a ujedno i šarmantno i toplo uređen s mnogo bijelih cvjetnih aranžmana. Sonja se nada kako će i novi restoran biti omiljeno okuplalište svjetske kreme, kao i "Dan Tana's" u koji su redovito zalazili Clint Eastwood, David Arguette, Kim Kardashian, Larry King, Benicio del Toro, Quentin Tarantino, George Clooney, Paris Hilton koja je u "Dan Tana's" proslavila i svoj rođendan te mnogi drugi...

Otvaranje novog restorana popratili su mnogi strani mediji, a Jay Weston je za Huffingtonpost Los Angeles napisao članak bombastičnog naslova „ Doma restoran – Hrvatska dolazi na Beverly Hills!“ 

Na čelu kuhinje restorana „Doma“ mladi je briljantni kuhar s velikim iskustvom, Dustin Trani (28) koji je  četvrta generacija kuhara čija obitelj ima u vlasništvu cijenjeni „J. Trani's“ u San Pedru, talijanski riblji restoran koji je otvoren davne 1925 i još uvijek radi, a u kojem je Dustin počeo raditi već s 11 godina.

Ovaj mladi kuhar radio je i u Zagrebu u „Gradskoj kavani“ kao pomoćni kuhar, u Italiji u restoranu s Michelinovom zvjezdicom, u „Oriental Hotelu Bangkok“ na Tajlandu što se i osjeti u njegovim jelima, to su uglavnom mediteranska, morska jela s tajlandskim utjecajem. Za sebe kaže: Rođen sam u kuhinji pa sam i postao chef (kuhar)! Skuhao sam svoj put oko svijeta i natrag. Volim svoj život i svakoga u njemu!

„Doma“ s Dustinom na čelu nudi vrlo kreativna jela, vizualno jako zanimljivo dekorirana, od izvrsnih svježih rakova i školjki, tjestenina, rižota, pizza, salata, raznih veganskih opcija... do fantastičnih deserta.  

Uz restoran nalazi se i bar s vinotekom kvalitetnih vina, a poslužuju se i zanimljivi kokteli poput „Svježeg voćnog koktela bez šećera i glutena“. Na katu je i prekrasna dvorana za bankete za 80 gostiju.

Ako vas put ikad nanese na Beverly Hills, posjetite restoran „Doma“ i osjećajte se kao kod kuće...