Hrenovka ražnjići

| Wine and dine |

Hrenovka ražnjići
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

 Za ovaj fora recept sve što vam treba su hrenovke i lisnato tijesto, a brzo se priprema, ukusno je i vizualno lijepo.

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 10-ak minuta

Vrijeme pečenja: 10-15 minuta

Temperatura pećnice: 200C

  • 2 paketa hrenovka
  • 2 lista lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • sol

Zagrijte pećnicu na 200C. Narežite hrenovke na šnitice debljine cca 1 cm. Razvučeno lisnato tijesto narežite na trake debljine 1,5-2 cm. Propiknite kraj trake lisnatog tijesta na čačkalicu za ražnjiće pa propiknite šnitu hrenovke, ponovo propiknite lisnato tijesto pa hrenovku i tako do kraja trake, cca 5-6 komada hrenovke stene na 1 traku lisnatog tijesta na jedan štapić. Na masni papir na kalup rasporedite složene štapiće. Svaki ražnjić premažite razmućenim i posoljenim jajetom. Pecite ražnjiće u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200C dok ne vidite da su lisnato i hrenovke pečeni. Izvadite iz pećnice i odmah poslužite.