Hladne salate i ljuta hrana - spas od vrućina

| Wine and dine |

Meksički tacosi
Meksički tacosi

Tijekom vrelih ljetnih dana spas od vrućine, ali i odmor od teških jela najbolje je potražiti u hladnim salatama od sezonskog povrća, ali i u ljutoj, pikantnoj hrani koja vjerovali ili ne - rashlađuje bolje od sladoleda!

Salata
Salata

Odmor od teških jela potražite u tanjuru hladne salate. Sezonsko povrće, tuna ili piletina zajedno s umacima daju slast ovim superzdravim jelima, a dobitna su kombinacija za ukusne specijalitete koje možete ponijeti na posao, u prirodu, ali i čuvati u hladnjaku nekoliko dana. Šarena salata s pečenim rajčicama i parmezanom, hladna tjestenina sa šunkom i povrćem ili pak s umakom od tikvica i badema, samo su neki od prijedloga za ova ukusna ljetna osvježavajuća jela.

Salata
Salata

Spas od vrućina možete pronaći i u ljutoj ili pikantnoj hrani. Stanovnici podneblja u kojima se temperature ljeti ne spuštaju ispod 30 stupnjeva Celzijusa najbolje znaju u kojoj mjeri ljuta hrana rashlađuje. Čili papričice, domaće ulje od feferona, curry, papar pa čak i wasabi poslužiti će vam da pripremite pikantne specijalitete.