Gianluca Fusto i Tea Mamut rade slastice na Hrvatskom festivalu hrane i vina

| Wine and dine |

Gianluca Fusto

UPOZNAJTE GIANLUCU FUSTA – VELIKU ZVIJEZDU IZ ITALIJE TE POSJETITE NJEGOV CHOCO SHOW NA 2. HRVATSKOM FESTIVALU HRANE I VINA

Jedan od najinovativnijih slastičara današnjice pripremat će slastice u društvu mlade i darovite Tee Mamut

Kreacije Gianluce Fusta mijenjaju svoj izgled svakih nekoliko mjeseci jer ih on uvijek iznova usklađuje s berbom najkvalitetnijeg kakaa. Ovo je samo jedan od primjera kako ovaj slastičar radi i živi u sinergiji sa svojom omiljenom namirnicom jer ona je ključ za otvaranje riznice najfinijih okusa.

Gianluca Fusto
Gianluca Fusto

Njegov kulinarski put prožet je velikim uspjesima i stalnim učenjem od najvećih majstora slastičarskog zanata. Nakon hotelijerske škole u Milanu, Gianluca 'hodočasti' u kulinarsku meku Pariz. Tamo upoznaje Aima Moronia kojeg do danas doživljava kao očinsku figuru i to ne samo u profesionalnom smislu. Radeći bok uz bok s ovim velikim majstorom Fusto je imao priliku upijati znanja o čaroliji sastojaka, alfi i omegi ove vrhunske i besprijekorno precizne vještine.

Povrh Moronijevih učenja, Fusto je usvojio i ona Enrica Parassina velikog konditorskog maestra koji mu je podario osjećaj za paletu boja. Tu su i brojna druga poznata slastičarska imena poput Valrhona, Yanna Duytscha i Frédérica Baua, eminentnih profesora poznatih po preciznosti, vrhunskoj tehnici i predanosti poslu.

Na Ecole du Grand Chocolat u francuskom Tain l’Hermitageu, Gianluca je radio kao prvi strani slastičar i to zajedno s kemičarima, fizičarima i prehrambeni inženjerima koji su mu podarili šire razumijevanje svijeta hrane, u smislu sastojaka te u odnosu na ljudsko tijelo i prirodu okusa.

Torta Gianluce Fusta
Torta Gianluce Fusta

U njegovoj se zbirci nalazi čak 400 kuharica, no pored njih sredstvo njegovog profesionalnog razvoja bila su putovanja. Od Srednjeg istoka do Kine, Fusto širi svoje horizonte, upija okuse i razvija svoj veliki hobi, fotografiju.

Njegova je filozofija jasna: 'Sjeme kakaovca kao sirovina je temelj svega. Ono što sam naučio pomaže mi da kombiniram, igram se, zabavljam i što je najvažnije svojim slasticama pobuđujem tuđe emocije. Vrijeme u kojem živimo kao stvoreno je za eksperimentiranje, kreativno kulinarstvo i sjajne sirovine!'.

Nadolazeći 2. hrvatski festival hrane i vina obilovat će između ostalog i brojnim slastičarskim delicijama iz radionica najpoznatijih domaćih i svjetskih slastičara. Jedan od njih je i Gianluca Fusto koji će u društvu naše Tee Mamut u subotu u 14.15 sati svoje znanje i vještine prezentirati u choco showu. Posjetitelji ovog slatkog showa moći će kušati poznati desert zanimljivog naziva 'pijesak', koji krije u sebi ganache od čokolade i karamela, keks od maslaca, žele od naranče te hrskave čoko kuglice. Dovoljno za zazubice!

Pogledajte kako to radi Gianluca Fusto, i divite se!

Gianluca Fusto

2. Hrvatski festival hrane i vina održava se u Areni Zagreb od 3. do 5. travnja uz partnerstvo Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore, pokroviteljstvo zemlje pokrovitelja Italije te medijsko pokroviteljstvo Jutarnjeg lista, tportala, Soundset plavog i Mreže tv. Festival također podržavaju Turističke zajednice i županije – Osječko-baranjska županija, Brodsko-posavska županija, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska, Virovitičko-podravska, Primorsko-goranska županija, Dubrovačko-neretvanska županija te Istarska županija.

Program:

3.4.2014 – Poslovni dan

4.4.2014. – Edukativni dan

5.4.2014. – Obiteljski dan

Festival ima četiri kategorije – gastronomija, vinarstvo, cake&bake&chocolate i HoReCa – od kojih će svaka kategorija predstaviti najbolje što se trenutno može pronaći na tržištu. Uz veliki izlagački dio Festivala, koji će ujedno biti i prodajni, 2. Hrvatski festival hrane i vina imat će izuzetno zanimljiv program poput cooking showova na dvije pozornice s najpoznatijim hrvatskim i inozemnim chefovima, brojne kušaonice na kojima će posjetitelji moći kušati sljubljene zalogaje s hrvatskim vinima te edukativne radionice tijekom kojih će imati prilike saznati za svakoga po nešto iz velike riznice eno-gastro znanja.

Cijena ulaznice za Festival iznosit će:

- Dnevna ulaznica iznosi 35,00 kuna

- Grupna karta za 25 i više osoba iznosi 15,00 kuna

- Trodnevna karta (za cijelo vrijeme trajanja festivala) iznosi 90,00 kuna

- Karta za djecu do 10 godina bit će besplatna

Radno vrijeme Festivala:

Četvrtak, 3. travnja 2014. 14:00-19:00

Petak, 4. travnja 2014. 12:00-20:00

Subota, 5. travnja 2014. 12:00-20:00