Vrlo često pravim famoznu tjesteninu s tunom. Paše mi taj okus... Naravno ako imate svježu tunu supp, ali i tuna iz konzerve u kombinaciji s omiljenom tjesteninom je izvrsna! Konzervu - dvije tune uvijek imaš u kući, brzo i jednostavno jelo gotovo za 15-ak minuta.
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 15-ak minuta
- 35 dag farfalla (mašnica)
- 2 konzerve tune (ili10 dag svježe tune)
- 10-ak cherry rajčica
- 1 luk
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckan) - 1/4 čaše crnog vina (ili prema želji bijelog)
- peršin (sitno nasjeckan)
1 žlica koncentrata paradajza - bosiljak (nasjeckan krupno)
- origano
- nekoliko maslina - prema želji
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- parmezan - prema želji, za posipati po tjestenini
Skuhajte tjesteninu al dente. U međuvremenu na maslinovom ulju podinstajte nasjeckani luk. Ocijedite tunu iz konzerve i dodajte je na luk, promiješajte i dolijete oko ½ dl vina te dodajte češnjak i peršin. Povremeno miješajte i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte cherry rajčice, koncentrat paradajza, masline, malo nasjeckanog bosiljka i origana. Posolite i popaprite. Prelijte umak preko tjestenine i prema želji pospite parmezanom.