Farfalle s tunom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Farfalle s tunom i cherry rajčicama
Farfalle s tunom i cherry rajčicama

Vrlo često pravim famoznu tjesteninu s tunom. Paše mi taj okus... Naravno ako imate svježu tunu supp, ali i tuna iz konzerve u kombinaciji s omiljenom tjesteninom je izvrsna! Konzervu - dvije tune uvijek imaš u kući, brzo i jednostavno jelo gotovo za 15-ak minuta.

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15-ak minuta

  • 35 dag farfalla (mašnica)
  • 2 konzerve tune (ili10 dag svježe tune)
  • 10-ak cherry rajčica
  • 1 luk
    2 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
  • 1/4 čaše crnog vina (ili prema želji bijelog)
  • peršin (sitno nasjeckan)
    1 žlica koncentrata paradajza
  • bosiljak (nasjeckan krupno)
  • origano
  • nekoliko maslina - prema želji
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • parmezan - prema želji, za posipati po tjestenini

Skuhajte tjesteninu al dente. U međuvremenu na maslinovom ulju podinstajte nasjeckani luk. Ocijedite tunu iz konzerve i dodajte je na luk, promiješajte i dolijete oko ½ dl vina te dodajte češnjak i peršin. Povremeno miješajte i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte cherry rajčice, koncentrat paradajza, masline, malo nasjeckanog bosiljka i origana. Posolite i popaprite. Prelijte umak preko tjestenine i prema želji pospite parmezanom.