Pomfrit bismo mogli jesti u neograničenim količinama. Eto toliko ga volimo. Smatramo kako je upravo pomfrit najbolji prilog gotovo svim jelima. Savršeni pomfrit izvana mora biti jako hrskav, a iznutra mekan. Baš za takav pomfrit, koji je vjerujte nam bolji od onog u McDonald's-u vam donosimo recept u nastavku.
Recept za najhrskaviji pomfrit
Sastojci:
- mladi krumpir
- sol
- soda bikarbona
- ulje
Operite krumpir. Možete i ne morate guliti koru krumpiru. Narežite ga na takne štapiće te ih zatim isperite u hladnoj vodi kako biste iz njega izbacili škrob. Nakon što ste krumpir oprali u hladnoj vodi potrebno ga je skuhati. U loncu zagrijte vodu i kada ona proključa dodajte krumpir i kuhajte ga svega 4 minute. Zatim je krumpir potrebno dobro osušiti. Posolite ga i dodajte sodu bikarbonu kako bi on bio što hrskaviji. Zagrijte ulje i ispecite pomfrit dok on ne bude zlatne boje. Stavite ga na papirnati ručnik kako bi upio višak ulja i posolite.