Evo gdje pojesti najbolji brunch u Zagrebu

| Wine and dine |

Posljednjih godina, sve češće čujemo riječ brunch, brunch je obrok koji se smjestio između doručka i ručka (breakfasta i luncha) i od tud je izvedena sama riječ. Obzirom da je brunch je postao sve populraniji obrok, ne čudi što su se neki domaći lokali specijalizirali upravo za takvu ponudu. Jer neki jednostavno preskoče doručak pa odluče jesti nešto kasnije, dok je nekima predugo čekati do ručka da pojedu nešto malo konkretnije. Stoga je brunch idealan obrok upravo za njih. Ići na brunch idealno je sunčanim vikendom nakon što ste se dovoljno naspavali ujutro, a tek nešto kasnije imate zakazan obiteljski ručak, ali naravno i preko tjedna kad baš u to vrijeme morate odraditi neke dogovore, sastanke ili ste jednostavno preskočili doručak. Mi vam u nastavku donosimo najbolja mjesta za brunch u Zagrebu.

Top 5 najboljih mjesta za brunch u Zagrebu


1. Broom 44

Omiljeno gradsko okupljalište za jutarnju kavu, doručak ili brunch pod palicom je chefa Igora Gudca koji nas godinama oduševljava sa svojim raznim klonceptima i lokalima. Gleda na najživahnije mjesto u gradu - centralnu gradsku tržnicu Dolac, s koje dolaze i sve namirnice koje se koriste. Osim vrhunske kave, specijalizirali su se i za razne veganske i plant-based opcije. 

Broom 44


2. Roots

Roots koji se smjestio u Tomićevoj ulici je cocktail i juice bar s ogromnim izborom svježe cjeđenih sokova, odličnim koktelima te nekoliko jela idealnih za doručak i brunch - smoothie bowlovima, zobenim kašama, granolom, avokado i losos tostevima i slično. 

Roots

3. Bistro Fetiš

Smješten u Baurevoj ulici, na raskrižju s Martićevom, Fetiš je u potpunosti gluten-free lokacija koja ima odličnu ponudu za doručak i brunch. 


4. Balance brunch bar

Nedavno otvoreno precool mjesto za doručak smjestilo se u blizini PMF-a na Šalati. Oduševljava svojim pecivima i krušnim specijalitetima koje za njih izrađuje Kroštula, a tu su i top kava te odlični doručci.

Balance brunch

5. Bread club Zagreb

Prvenstveno artisan pekarnica u kojoj možet ekupiti vrhunske krušne proizvode ima mjesto za sjesti i popiti kavu te uživati u njihovim odličnim proizvodima.

Bread club Zagreb

Dobra vijest za kraj je kako smo prije nekoliko dana saznali da će blok Martićeva uskoro dobiti još jedan lokal sa sličnim konceptom u kojem ćete moći pojesti vrhunski doručak, brunch, ali i uživati u čaši vina nakon posla uz ukusne zalogajčiće.