Zagrebačku gastroscenu u četvrtak, 20. veljače 2020. u 20 sati, u raskošnom ambijentu restorana Zinfandel's, očekuje prava pjenušava gastronomska poslastica: šampanjska gala večera Ruinart.
Poznata chefica i prva dama Esplanadine kuhinje Ana Grgić sa svojim je timom kuhara i slastičara pripremila jedinstvenu gozbu od pet sljedova delicija koju će pratiti selekcija vrhunskih francuskih šampanjaca Ruinart, a svaku etiketu ove najstarije šampanjske kuće na gala večeri posebno će prezentirati šarmantni i karizmatični znalac Ted Lelekas, predstavnik luksuzne korporacije Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), kojoj pripada Ruinart.
Gala večera započinje otmjenim domjenkom dobrodošlice u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru uz Ruinart R koji je Ana pažljivo spojila s privlačnim zalogajima poput jadranskoga škampa s jabukama i veloutéom od škampa te poširanom francuskom kamenicom s pjenom od špinata i domaćim maslinovim uljem.
„Ruinart R vrhunski je šampanjac i odlično se spaja s obje kombinacije okusa, potpuno se prilagodi namirnicama i priča potpuno drukčiju priču. Vjerujem da će ovo biti savršen uvod u gala večeru”, istaknula je Ana.
Gala večera nastavlja se u restoranu Zinfandel's, koji će za ovu prigodu biti posebno dotjeran u skladu s umjetničkom vizijom koju slijedi Ruinart.
Večera započinje panna cottom od cvjetače i bijele čokolade, posluženom uz kavijar Oscietra, kavijar od lososa, domaći kreker od riže i šafran, nakon čega slijedi delikatni carpaccio od školjki sv. Jakova poslužen s egzotičnim chutneyjem od manga, kremom od kokosa i kremom od brokule.
Ove zanimljive sljedove Ana je spojila s etiketom Ruinart Blanc de Blancs kod koje prevladava slatkast okus sa zelenim cvjetnim notama.
Slasni pečeni hlap koji dolazi u neodoljivoj kombinaciji s kandiranom mrkvom, nježnim maslacem od vanilije i naranče s kremom od soje i bazge, uz dodatak prženih sjemenki korijandra, pažljivo je kombiniran s vrhunskim Dom Ruinart Blanc de Blancs 2007, a citrusni okusi ovoga jela dodatno će naglasiti avangardne note šampanjca. Neodoljivo mekan teleći file sous vide s pireom od mrkve i hrskavom čičokom uz dodatak umaka od timurskoga papra naglasit će snažni Dom Ruinart Rosé 2004.
Večeru zaokružuje Ruinart Rosé ružičaste boje šipka s narančastim odsjajima, a Ana ga je spojila s voćno-čokoladnom fantazijom okusa koja se topi u ustima: mousse od manga i kardamoma, quenelle od tamne čokolade, meringue s listićima badema uz žele od malina i kupine.
„Šampanjske gala večere u Esplanadi već su dugogodišnja tradicija i gurmanski događaji koje se ne propušta. To su posebne svečanosti na kojima se obično traži stol više, što je dokaz da u Zagrebu ima mnogo onih koji istinski cijene visoku kuhinju i vrhunsku uslugu po kojoj je ovaj hotel prepoznatljiv već gotovo cijelo jedno stoljeće. Ovo je zaista jedinstvena prilika za Zagrepčane i goste hotela da se u glamuroznom ozračju restorana Zinfandel's prepuste istinskom uživanju u kreativnim sljedovima vrhunske chefice Ane Grgić i cijenjenim šampanjcima Ruinart”, izjavio je generalni direktor hotela, Ivica Max Krizmanić.
Ruinart je osnovan 1729. godine i slovi za najstariju šampanjsku kuću koja proizvodi isključivo šampanjac. Osnovao ga je Nicolas Ruinart u regiji Champagne, u gradu Reimsu. Danas je kuća u vlasništvu tvrtke Louis Vuitton Moët Hennessy SA.
Svjetlost, intenzitet i elegancija je kombinacija jedinstvenih osobina u kojima leži čudo koje se zove „okus Ruinart”.
Cijena gala večere u restoranu Zinfandel's iznosi uključuje dobrodošlicu uz šampanjac i male zalogaje, gala večeru s pet sljedova jela, konzumaciju odabranih šampanjaca, vodu, kavu i čaj.
Broj mjesta je ograničen, a rezervacije stola moguće su putem telefona ili e-maila restorana koje možete pronaći na web stranici hotela Esplanade.