Skoro za svaki obrok odnosno za svako je li potreban nam je umak. Upravo zbog njega jelo je sočnije, bogatije okusom pa samim time i finije. Umaci su na potrebni za pomfrit, meso, salate i mnoga druga jela, a ako su vam dosadili uobičajeni umaci poput ketchupa ili majoneze, ostanite s nama u nastavku kako biste saznali recept za preukusan umak od češnjaka.
Recept za umak od češnjaka
Sastojci:
- glavica češnjaka
- 500 grama Dukatosa
- sok jednog cijeđenog limuna
- maslinovo ulje
- vlasac
- sol
- papar
Glavice češnjaka posolite i popaprite te zalijte maslinovim uljem. Omotajte u aluminijsku foliju te pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok češnjak ne omekani. Kada češnjak omekani režnjeve češnjaka istisnite iz kore u zdjelicu te pomiješajte s Dukatosom. Začinite s maslinovim ulje, vlascem, limunom, paprom i soli.