Dosadili su vam ketchup i majoneza? Donosimo vam recept za savršeni umak od češnjaka

| Wine and dine |

Donosimo vam recep za umak od češnjaka

Skoro za svaki obrok odnosno za svako je li potreban nam je umak. Upravo zbog njega jelo je sočnije, bogatije okusom pa samim time i finije. Umaci su na potrebni za pomfrit, meso, salate i mnoga druga jela, a ako su vam dosadili uobičajeni umaci poput ketchupa ili majoneze, ostanite s nama u nastavku kako biste saznali recept za preukusan umak od češnjaka.

Donosimo vam recep za umak od češnjaka

Recept za umak od češnjaka
Sastojci:
- glavica češnjaka
- 500 grama Dukatosa
- sok jednog cijeđenog limuna
- maslinovo ulje
- vlasac
- sol
- papar
Glavice češnjaka posolite i popaprite te zalijte maslinovim uljem. Omotajte u aluminijsku foliju te pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok češnjak ne omekani. Kada češnjak omekani režnjeve češnjaka istisnite iz kore u zdjelicu te pomiješajte s Dukatosom. Začinite s maslinovim ulje, vlascem, limunom, paprom i soli.