Donosimo vam recept za vrlo ukusni veganski kebab

| Wine and dine |

Otkrivamo vam recept za veganski kebab

Svi oni koji se odreknu mesa odnosno namirnica životinjskog podrijetla to jest postanu vegani odnosno vegetarijanci žude za ponekim jelima koja su jeli kada su konzumirali meso.
Budući da mnogima upravo kebab predstavlja omiljeni comfort food mi smo odlučili istražiti recepte te pronaći recept za veganski kebab za sve one koje ne jedu meso.
U nastavku možete pronaći recept za preukusni veganski kebab.

Otkrivamo vam recept za veganski kebab


Recept za veganski kebab
Sastojci:
- 1 žličica paprike
- 1 žličica kumina
- 1 žličica timijana
- 1 žličica origana
- pola žličice češnjaka u prahu
- pola žličice luka u prahu
- sol
- papar
- 2 žlice ulje
- 400 grama dimljenog tofua
- čašica veganskog jogurta
- 3 žličice veganske majoneze
- 1 žličica octa
- 1 žličica sirupa od agave
- 1 žličica ljute paprike
- 3 žličice ketchupa
- tortilja ili lepinja
Kako napraviti veganski kebab?
Začine odnosno papriku, kumin, timijan, origano, luk, češnjak, sol i papar pomiješajte u jednoj zdjelici. Tofu narežite na tanke šnite te ga zalijte s malo ulja i pospite ga mješavinom začina. Dobro promiješajte i pustite da odstoji. Za umak od češnjaka potrebno je pomiješati pola čašice jogurta, vegansku majonezu, ocat, sirup od agave, češnjak u prahu, soli i papar. Za ljuti umak potrebno je pomiješati pola čašice jogurta, ketchup, ljutu papriku, kumin i sol. Tortilju odnosno lepinju je potrebno tostirati kako bi bila hrskava. Tofu ispecite na tavi. U tortilju po želji možete staviti priloge koje volite poput: kupusa, zelene salate, rajčice kukuruza...